OGREŠILI SE O VIDIĆA: Srbin nije ni u top pet najboljih defanzivaca, legende udarile po Nemanji!

Novosti online

04. 05. 2021. u 14:06

NEMANJA Vidić je jedan od najboljih štopera 21. veka, ali ne misle svi tako.

ОГРЕШИЛИ СЕ О ВИДИЋА: Србин није ни у топ пет најбољих дефанзиваца, легенде удариле по Немањи!

FOTO: AP

Mika Ričards i Alan Širer zaboravili su učinak Srbina na terenima širom Engleske. U potkastu "Match of the day" govorili su o najboljim defanzivcima u istoriji Premijer lige.  Iznenađujuće, Vidić je kod obojice nisko pozicioniran, a to je produbilo diskusiju na društvenim mrežama. 

Po njihovom mišljenju Nemanja Vidić se našao na šestom mestu. 

- On je bio dobar igrača, ali ga je Fernando Tores uvek 'maltretirao'. Verujem da su igrači koje smo stavili iznad njih imali veći uticaj na igru, ispričao je Ričards s kojim se složio Širer, dok je sa njima u studiju bio i Gari Lineker.

Ričards je za najboljeg defanzivca u istoriji Premijer lige izabrao DŽona Terija, dok je kod Alana Širera bivši kapiten na drugom mestu, odmah iza Tonija Adamsa.

Kod Širera su od Vidića bolji još Rio Ferdinand, Virdžil van Dajk i Vensan Kompani, dok potom slede Marsel Desai, Jap Stam, Gari Palister i Rikardo Karvaljo. Slično je birao i Mika Ričards, samo raspored nije bio isti.

Posle Terija slede Ferdinand, Adams, Kompani, Van Dajk, pa iza Vidića su Palister, Karvaljo i Desai.

Vidić je od 2006. do 2014. godine igrao za Mančester junajted, čiji je bio kapiten, a sa klubom je osvojio pet titula u Premijer ligi, dok je dva puta biran za igrača godine u Engleskoj.

(MONDO) 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)