RIGOROZNE SANKCIJE ZA "RAVNOZEMLJAŠE": Prave se da Superliga i dalje postoji

Đ. SAMOILOVIĆ

25. 04. 2021. u 22:05

BIĆE kazni, ali "trojka ravnozemljaša" će posebno "nadrljati". To je, između ostalog, rekao predsednik UEFA, Aleksandar Čeferin, u intervjuu za britanski "Dejli mejl", osvrćući se na projekat fudbalske superlige koji je pre tačno sedam dana uzdrmao Evropu, ali je 48 sati kasnije i propao.

РИГОРОЗНЕ САНКЦИЈЕ ЗА РАВНОЗЕМЉАШЕ: Праве се да Суперлига и даље постоји

Foto: N. Paraušić

Čeferin je istakao da će zbog pokušaja puča najgore proći Real Madrid, Barselona i Juventus koji i dalje odbijaju da prihvate da je ambiciozni plan predsednika Reala i Juventusa, Florentina Pereza i Andree Anjelija doživeo kolaps.

- Svi moraju da snose posledice za ono što su uradili. Ne možemo da se pravimo kao da se ništa nije desilo. Ali, za mene postoji razlika između šest engleskih klubova, Čelsi, Arsenal, Totenhem, Liverpul, Mančester siti i Junajted koji su prvi izašli i priznali grešku, od tri koja su to učinila naknadno (Milan, Inter, Atletiko), kao i ovih koji se i dalje prave da je zemlja ravna i da Superliga postoji - rekao je Čeferin.

Ostao je ipak Slovenac nedorečen na šta tačno misli kada su u pitanju sankcije za "odbeglih 12".

- Ne želim da pričam o disciplinskim procedurama, ali jasno je da moraju da snose posledice. Da li će to biti disciplinski, i da li je to odluka izvšnog odbora? Prerano je da to kažemo - istakao je prvi čovek Evropske kuće fudbala.

Oko goruće teme koja je pretila da ozbiljno naruši osnovna načela najlepše igre, pričao je i prvi čovek Bajerna, Karl-Hajnc Rumenige, koji nema dilemu da je besparica prouzrokovala takav potez i zato poziva da se rasipništvu stane na kraj.

- Svi smo pravili greške - Real, Barselona, Juventus, Siti, Bajern... Svake godine smo samo povećavali plate i izdvajali sve veće iznose za transfere. Eto otkud dugovi - rekao je Rumenige i dodao:

- Nemojmo dodatno da pumpamo troškove! Sve ih treba smanjiti - plate, procente za menadžere, konsultante, manje izdvajati za transfere.

ANRI: NE PREPOZNAJEM ARSENAL

LEGENDA Arsenala, Tijeri Anri, razočaran je potezom uprave da se priključi Superligi, zbog čega već danima navijači protestuju i pozivaju na otkaz gazde Stena Kroenkea.

- Ne prepoznajem više svoj klub zbog toga što se desilo i njihove odluke da se pridruže zatvorenoj ligi. To mi nema nikakvog smisla. Vode Arsenal kao kompaniju, a ne kao fudbalski klub i pokazali su svoje namere - rekao je Anri.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

BAJERNU SE NEĆE ISPUNITI ŽELJA O POVRATKU MLADOG TRENERA: Nagelsman sa Nemcima do 2026.