ZLATAN JE JEDNIM GESTOM ODUŠEVIO SRBIJU: Ibrahimovićeva pomoć o kojoj je Stanković morao da ćuti (VIDEO)

Novosti online

18. 02. 2021. u 08:56

KRENULO je sitno odbrojavanje, prešli smo sa dana na sate. Došlo je vreme za važan okršaj Crvene zvezde i Milana u okviru nokaut faze Lige Evrope.

ЗЛАТАН ЈЕ ЈЕДНИМ ГЕСТОМ ОДУШЕВИО СРБИЈУ: Ибрахимовићева помоћ о којој је Станковић морао да ћути (ВИДЕО)

FOTO: D. Milovanović

Na jednoj strani Dejan Stanković i njegova ekipa, na drugoj Zlatan Ibrahimović kao predvodnik "rosonera" - dva prijatelja imaju vrlo dugu istoriju koja se tiče i humanih dela.

Poznato je već da se Stanković i Ibrahimović dobro poznaju iz vremena kada su igrali za Inter, ali malo se zna da je legendarni švedski reprezentativac imao i humana dela pomoći Srbiji i regionu.

Naime, Deki i Zlatan su igrali u Interu od 2006. do 2009. godine, gde su zajedno osvajali trofeje pre Ibrahimovićevog odlaska u Barselonu.

Da je njihovo prijateljstvo tada bilo odlično govori i da je Ibrahimović 2014. godine rešio da pomogne Srbiji kada je zahvatile zahvatile nezapamćene poplave.

Stanković je odmah posle velikih poplava pokrenuo kampanju u kojoj je bilo prikupljeno dovoljno novca za izgradnju novih 28 stanova u Obrenovcu, jedno od mesta koje je bilo najjače pogođeno poplavama.

Tada je bio dogovor da Stanković ne sme da ništa govori o Zlatanovoj donaciji, ali je priča o toj pomoći kasnije "procurela" sa neke druge strane i da se tako saznalo za veliki gest Ibrahimovića, gest koji mu Srbija neće zaboraviti.

Takođe, Ibrahimović je pomogao i Bosnu i Hercegovinu koja je bila pogođena poplavama tih dana.

Da Zlatan prati sve Stankovićeve akcije potvrdio je i video porukom podrške Dekijevom kampu na Zlatiboru:


 


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)