ZA DESET KOLA - DESET SMENA: Klubovi Superlige bez milosti prema trenerima

M.JOVANOVIĆ

08. 10. 2020. u 20:52

TRENERI u Superligi Srbije su potrošna roba. Toj tvrdnji u prilog ide i činjenica da su naši klubovi u prvih deset kola promenili isto toliko stratega.

ЗА ДЕСЕТ КОЛА - ДЕСЕТ СМЕНА: Клубови Суперлиге без милости према тренерима

Milošević (Partizan) Foto M. Vukadinović

Već je postala navika da superligaši svu krivicu svaljuju na trenere, kao da su jedini krivci za loše rezultate. Zbog toga često imamo situaciju da neki timovi više puta ostanu bez šefa struke tokom sezone.

U šampionatu Srbije 2020/2021, najpre je Radnik iz Surdulice smenio Sima Krunića u avgustu, a na njegovo mesto postavio Slavoljuba Đorđevića. Zatim, fudbalski klub Rad je raskinuo saradnju sa Brankom Mirjačićem, koga je nasledio Zoran Njeguš. Međutim, Njeguš se ubrzo preselio na klupu Zlatibora, gde je zamenio Predraga Ristanovića, koji je postao sportski direktor. Rukovodstvo "građevinara" je ponovo moralo da reaguje, pa je angažovalo Milana Milanovića, koji je već vodio ekipu sa Banjice od 2014. do 2016.

Najzvučnija promena je obavljena u Partizanu. Proslavljeni golgeter Savo Milošević otišao je sa klupe ekipe iz Humske, posle poraza od Vojvodine u derbiju u Novom Sadu, a nasledio ga je Aleksandar Stanojević. Nekadašnji vezista crno-belih je drugi put postao kormilar kluba, i pokušaće da ponovi velike uspehe koje imao od 2010. do 2012. U tom periodu je crno-belima doneo dve titule, kup i plasman u Ligu šampiona.

Fudbalski klub Čukarički ostao je bez trenera Aleksandra Veselinovića, koji je svojevoljno napustio klub zbog primamljive ponude iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, a sa sobom je povukao i Gorana Stanića, trenera Mladosti, pa je tako i u ekipi iz Lučana mesto šefa struke ostalo upražnjeno. "Brđani" nisu želeli da traže drugu opciju van kluba i zbog toga su promovisali pomoćnog trenera Dušana Đorđevića u šefa stručnog štaba. S druge strane, palicu je u Mladosti prezueo Nenad Milovanović.

Bratislav Živković je započeo sezonu u Inđiji, ali je podneo ostavku posle poraza od Vojvodine u okviru osmog kola. Ekipa iz Srema je brzo reagovala i potpisala ugovor sa Dejanom Čelarom.

Radoslav Batak je nakon dva osvojena boda iz protekla tri kola završio epizodu u Radničkom iz Niša, a novi strateg Nišlija postao je dojučerašnji pomoćnik Sava Miloševića, Milan Đuričić.

Takođe, ni Napredak iz Kruševca nije bio pošteđen u ovoj trenerskoj vrtešci, pa je tako Dragana Ivanovića, zamenio Goran Stevanović.

Otkazi "pljušte" iz kola u kolo, a šampionat je dug, i ko zna koliko će se još proširiti lista smenjenih trenera u srpskom šampionatu, koje traje 38 rundi.

PLAVI POSLE DECENIJE

POSLE decenijske pauze, Goran Plavi Stevanović (54) se vratio u Superligu Srbije. Jedini naš tim koji je sa klupe predvodio bio je Partizan u sezoni 2009/2010, a pre toga je bio pomoćnik u našoj reprezentaciji.

U međuvremenu, bio je selektor Gane, vodio klubove po Kini i Grčkoj, a Napredak je preuzeo u nezgodnom momentu, jer se ekipa iz Kruševca nalazi na dnu tabele sa osvojenih pet bodova.

SMENE U 2020/2021.

RADNIK: Simo Krunić - Slavoljub Đorđević

RAD: Branko Mirjačić - Zoran Njeguš - Milan Milanović

ZLATIBOR: Predrag Ristanović - Zoran Njeguš

PARTIZAN: Savo Milošević - Aleksandar Stanojević

ČUKARIČKI: Aleksandar Veselinović - Dušan Đorđević

MLADOST: Goran Stanić - Nenad Milovanović

INĐIJA: Bratislav Živković - Dejan Čelar

RADNIČKI: Radoslav Batak - Milan Đuričić

NAPREDAK: Dragan Ivanović - Goran Stevanović

o Klub, stari i novi trener

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!