STVARA SE MOĆAN ČELSI: Abramović ne haje za koronu

Đ. S.

30. 08. 2020. u 11:00

UŽELELI su se navijači Čelsija zvučnih pojačanja i milionskih transfera, posle dva sušna prelazna roka, okovani u zabranu UEFA.

СТВАРА СЕ МОЋАН ЧЕЛСИ: Абрамовић не хаје за корону

FOTO: AP

Te vapaje kao da je čuo i vlasnik "plavaca", Roman Abramovič, koji je odlučio da se potpuno "otvori" i potencijalno izdvoji i do 300 miliona za igrače koje mu je Frenk Lampard zatražio.

Deluje pomalo megalomanski da se toliko novca troši u vreme kada se svi fudbalski timovi na svetu "stiskaju" zbog ekonomske krize prouzrokovane virusom korona.

Međutim, svetska pandemija kao da nije ni dotakla Čelsi, koji je već potrošio oko 250 miliona na pojačanja, a ukoliko uspe u nameri da dovede i Deklana Rajsa koji je označen kao poslednja želja u ovom prelaznom roku, ta cifra bi mogla da naraste i do spomenutih 300 miliona. Na "Stamford Bridž" su već pristigli Hakim Ziješ (40 miliona), Timo Verner (53), Ben Čilvel (50), dok se do zvaničnog dolaska supertalentovanog Kaija Haverca broje sati. Za potpis mladog Nemca, Čelsi je izdvojio 80 miliona, dok bi Leverkuzenu u slučaju nekih bonusa moglo da pripadne još 20.

SILVA I SAR BESPLATNO

LONDONSKI tim je doveo dvojicu kvalitetnih fudbalera besplatno.

Brazilac Tijago Silva je stigao iz redova PSŽ kao slobodan igrač, dok je Francuz Malang Sar došao iz Nice.

Što se tiče Rajsa, u Vest Hemu ocenjuju da vredi oko 70-80 miliona, mada teško da će dobiti više od 50 koliko "plavci" nude, a pregovaračke sposobnosti Lamparda su se već pokazale i sa Lesterom, budući da je cenu Čilvela uspeo da spusti sa 70 miliona na 50.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati