DA KOMŠIJI CRKNE KRAVA: Katalonski mediji Barsinu bruku prikrivaju katastrofom Reala iz ere Vujadina Boškova

Novosti online

16. 08. 2020. u 13:20

ŠPANSKI gigant Barselona u petak je poražen i ponižen. Podsetimo, u četvrtfinalu Lige šampiona, izabranici Kikea Setjena doživeli su debakl od minhenskog Bajerna, koji se u Lisabonu zaustavio na osam golova u mreži Ter Štegena.

ДА КОМШИЈИ ЦРКНЕ КРАВА: Каталонски медији Барсину бруку прикривају катастрофом Реала из ере Вујадина Бошкова

Foto: Tanjug/AP Photo/Manu Fernandez/Pool

Dan posle utakmice, tamnošnji mediji "rešetali" su klub s "Nou Kampa", dok kako vreme prolazi katalonski novinari pokušavaju koliko toliko da ublaže blamažu Mesija i društva.

Tako se ugledni "Mundo Deportivo", list tradicionalno naklonjen Barseloni, prisetio susreta igranog pre 40 godina, kada je Bajern u prijateljskom duelu pobedio Real Madrid 9:1.

Tada je "kraljevski klub" s klupe vodio legendarni srpski trener Vujadin Boškov, čija se rečenica posle te utakmice još pamti:

- Draže mi je da izgubim jednu utakmicu s devet golova razlike, nego devet utakmica s jednim golom razlike.

Real se tog leta nalazio na pripremama u Nemačkoj, a prvo poluvreme susreta završeno je vođstvom minhenskog velikana 7:0. Inače, na kraju te sezone Real je stigao do finala tadašnjeg Kupa šampiona, a u finalu je, na "Parku prinčeva", poražen od Liverpula (1:0), koji je u polufinalu bio bolji uprao od Bajerna.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna