NIJE ZLATO SVE ŠTO SJA: Krah evropskih megazvezda, Nejmar pao u bescenje, a kako se kotira Milinković Savić? (FOTO)

Александар Илић
Aleksandar Ilić

30. 12. 2023. u 19:14

Prihodi i vrednost fudbalera obično zavise najviše od kvalitetne sezone koju su imali, a neke od najvećih zvezda planetarnog fudbala neće po dobru pamtiti 2023. godinu. Vrednost pojedinih zvezda pala je za više desetina miliona evra u odnosu na 2022. godinu.

НИЈЕ ЗЛАТО СВЕ ШТО СЈА: Крах европских мегазвезда, Нејмар пао у бесцење, а како се котира Милинковић Савић? (ФОТО)

Screenshot / AlHilal

Iako su mnogi trbuhom za kruhom krenuli na Bliski istok, ono što je delovalo kao obećana zemlja - Saudijska Arabija, za mnoge je bio i korak unazad.

Uprkos tome što su zaradili milione, vrednost nekih od najboljih fudbalera znatno je pala, upravo zbog odlaska u Saudijsku Arabiju, koja je, iako važi za bogatu zemlju, daleko od toga da bude interesantna navijačima i sponzorima.

 Prelazak Nejmara iz Barselone u PSŽ bio je rekordan, transfer je tada koštao 222 miliona evra. Pariz je zamenio za Arabiju - Al Ahli, za obeštećenje od 70 miliona, a danas je njegova vrednost "samo" 40.000.000 evra.

Ruku na srce, Nejmar je tek šesti na listi igrača koji su izgubili najviše na vrednosti. Na listi se nalaze još dvojica njegovih saigrača. Sergej Milinković Savić izgubio je na vrednosti 25 miliona, te je 13. na listi, dok je Kalidu Kulibali sa milionom manje na 17. mestu.

FOTO: Printskrin/Transfermarkt

U top pet nalazi se čak trojica igrača Mančester junajteda, što najbolje oslikava sezonu crvenih đavola. Antoni danas vredi 40 miliona manje nego pre godinu dana, Sančo 35, a Mejson Maunt 30. Na 20. poziciji nalazi se Kasemiro koji je na vikend akciji jeftiniji 20 miliona od pređašnje cene.  

BONUS VIDEO: TAJNA NAJVEĆEG FUDBALSKOG STADIONA NA SVETU: Ovo je lista TOP 10 „hramova fudbala“

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)