"ORLOVI" PUNI OTPIMIZMA PRED BUGARSKU: Spremamo se da ostvarimo ono što srpski fudbal dugo čeka

Novosti online

17. 11. 2023. u 18:27

FUDBALERIMA Srbije ostao je još jedan korak do velikog cilja - plasmana na Evropsko prvenstvo. Da će "orlovi" biti deo velikog takmičenja u Nemačkoj nemaju dilemu Filip Mladenović i Nemanja Gudelj.

ОРЛОВИ ПУНИ ОТПИМИЗМА ПРЕД БУГАРСКУ: Спремамо се да остваримо оно што српски фудбал дуго чека

FOTO: FSS

Bez obzira na to što je Crna Gora pobedila Litvaniju (2:0) i Mađarska remizirala sa Bugarskom (2:2), levi bek Panatinaikosa ističe da to ništa ne menja u planovima naše reprezentacije.

- Rezultati iz Podgorice i Sofije ništa ne menjaju, sve je na nama što smo i očekivali na kraju ovih kvalifikacija, da mi kreiramo našu sudbinu. Znamo šta nam je činiti i svakako se nadamo najboljem epilogu - rekao je Mladenović za sajt "FSS".

Istakao je da su on i saigrači gledali dve pomenute utakmice.

- Crna Gora je zaista dobro odigrala, jako ušla u meč i kasnije rutinski dobila utakmicu. Postigli su golove na vreme. Nema šta, nama ostaje meč sa Bugarskom, moramo da damo sve od sebe, znamo šta želimo i koliko možemo.

Ipak, naglasio je da nema lakih utakmica, kao i to da se ekipa dobro sprema za okršaj sa Bugarima.

- Spremamo se i jedva čekamo nedelju da ostvarimo ono što naš fudbal čeka četvrt veka. Mislim da ova generacija zaslužuje plasman na Evropsko prvenstvo - naveo je Mladenović.

Filip Mladenović/FOTO: FSS

Njegov saigrač Nemanja Gudelj je poručio da ekipa želi da ostvari san mnogih i bude deo kontinentalnog takmičenja koje će se 2024. godine održati u Nemačkoj.

- Nismo obraćali mnogo pažnju na rezultate drugih utakmica, samo nam je važno da mi o sebi odlučujemo. Fokusirani smo da protiv Bugarske damo maksimum i plasiramo se na Evropsko prvenstvo. Odavno u fudbalu nema lakih protivnika, mora u svaki meč da se uđe 100 odsto, a znamo da su Bugari vratili u tim neke starije, iskusnije igrače. Bićemo koncentrisani, fokusirani i nadam se najboljem epilogu - istakao je fudbaler Sevilje.

Borbeni igrač je u prijateljskom meču sa Belgijom bio kapiten reprezentacije Srbije.

- Ogromna čast za mene, osetiš ponos, jer ponos je igrati za Srbiju, a još poneti kapitensku traku, posebna čast. Zaista sam presrećan zbog svega - zaključio je Gudelj.

Podsetimo, utakmica Srbija - Bugarska igra se u nedelju od 15 časova na stadionu "Dubočica" u Leskovcu.

BONUS VIDEO: KOREOGRAFIJA ZA PAMĆENjE: Ovo su "delije" uradile pred Zvezda - Lajpcig u Ligi šampiona

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)