HVANG IN-BOM, VEZISTA ZVEZDE, ZA "NOVOSTI": Tek ću odigrati omiljeni meč

Đorđe Samoilović

17. 10. 2023. u 07:00

CRVENA zvezda je angažmnom Hvang In-Boma najavila velike ambicije. Jer, ne dešava se svaki dan da u srpski fudbal stigne igrač plaćen pet miliona evra. Još od prvog kontakta sa loptom na stadionu Čukaričkog, videlo se da će reprezentativac Južne Koreje biti onaj koji pravi razliku na terenu. Pa iako rezultati srpskog šampiona od Hvangovog dolaska nisu bili onakvi kakvi su se možda očekivali, nekadašnji fudbaler Olimpijakosa i Rubina iz Kazanja je bio među najboljima na terenu.

ХВАНГ ИН-БОМ, ВЕЗИСТА ЗВЕЗДЕ, ЗА НОВОСТИ: Тек ћу одиграти омиљени меч

FOTO: M. Vukadinović

Zbog toga u intervjuu za rođendanski broj "Novosti", Hvang najavljuje još bolje partije posle reprezentativne pauze.

Prošlo je mesec dana otkako ste stigli u Zvezdu, kako vam sve deluje zasad?

- Mogu da kažem da se osećam sjajno. Saigrači su me odlično prihvatili, kao i svi ostali ljudi iz kluba. Polako se uigravam sa ekipom. Znači mi svaki minut na terenu, kako bih se što pre uklopio u zahteve šefa stručnog štaba, ali i podigao nivo igre.

Jeste li imali prilike da upoznate Beograd?

- Nisam imao mnogo vremena za obilazak, ali verujem da ću tek uživati u lepotama ovog grada. Volim da putujem, istražujem gradove, a već sam dobio brojne preporuke šta treba da obiđem.

Kakav je bio osećaj kada ste istrčali na teren protiv Jang bojsa?

- Pre nego što sam došao u Crvenu zvezdu, uverio sam se da klub ima fantastične navijače, koji prave neverovatnu atmosferu, naročito na evropskim utakmicama, kada je pun stadion. Mogu slobodno da kažem da je utakmica protiv Jang bojsa moja omiljena od onih koje sam odigrao za Crvenu zvezdu, a nadam se da će je neka naredna pobeda u Ligi šampiona i nadmašiti.

Šta ekipa treba da popravi posle pauze kako bi se vratila na pravi put?

- Znam da je Zvezda klub sa bogatom istorijom i da navijači uvek očekuju pobede. U nekim mečevima je izostao rezultat, ali verujem da ćemo tek biti u najboljoj formi. Na pauzu smo otišli sa pobedom, to nam mnogo znači na polju samopouzdanja, a nakon reprezentativnih obaveza ćemo nastaviti vredno da radimo i siguran sam da će se naša posvećenost isplatiti.

Predstoje vam dve utakmice protiv Lajpciga, gde bi pozitivan rezultat puno značio. Šta je potrebno da bi se to ostvarilo?

- Na nama je da damo maksimum, ostavimo srce na terenu, a pre toga odlično pripremimo utakmicu. Mogu da obećam navijačima da će takav pristup moći da vide od nas, a svi se nadamo da će to biti dovoljno za nove bodove u Ligi šampiona.

S kim ste se od saigrača najviše zbližili?

- Ne bih nikoga izdvojio, još se upoznajemo, došao sam relativno skoro, ali moram da naglasim da je atmosfera sjajna i da se svi igrači druže.

Siti je protiv Zvezde pokazao zašto je evropski šampion. Šta je ono što taj klub izdvaja u odnosu na ostale?

- Siti je neverovatna ekipa, mislim da je dovoljno da kažemo da smo igrali protiv aktuelnog prvaka Evrope. Imaju sjajan potencijal u napadu, stvaraju veliki broj prilika, ali su podjednako dobri i u ostalim linijama tima, kompletna su ekipa sa fantastičnim pojedincima, dok me je naročito oduševio Rodri.

Kako vam život u Srbiji deluje u odnosu na Rusiju, Grčku i Kanadu?

- Srbi su izuzetno srdačni i da se osećam prijatno u Beogradu. Svaki narod se razlikuje, kao što je to slučaj i sa državama, ali me Srbija dosta podseća na Grčku kada je reč o mentalitetu.

Srećan rođendan "Novostima"

NAŠ list slavi 70. rođendan, da li u Južnoj Koreji postoji možda specijalan način na koji se obeležavaju i čestitaju jubileji?

- Želim vam srećan rođendan i čestitam na jubileju, koji je zaista sjajan, s obzirom na to da postojite 70 godina. Nadam se da ćete i u predstojećim godinama imati mnogo uspeha, ali i da ćemo sjajno sarađivati. Veliki pozdrav od Hvanga In-Boma za sve vaše čitaoce.

Nedostaje mi porodica

ŠTA vam najviše nedostaje iz Južne Koreje u Beogradu?

- Porodica pre svega, a zatim i sve ostalo. Međutim profesija fudbalera je takva da smo često odvojeni od najbližih i bio sam spreman na to kada sam odlučio da se bavim ovim poslom.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 16:44

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!