KADETI NA DELU: U Novom Sadu za vikend memorijalni fudbalski turnir „Stevan Nešticki“

Novosti online

07. 06. 2023. u 16:26

TRADICIONALNI međunarodni turnir fudbalera kadeta, „41. memorijal Stevana Neštickog“, u znak sećanja na tragično preminulog člana prve šampionske generacije Vojvodine, biće održan od 9. do 11. juna na terenima Fudbalskog centra „Vujadin Boškov“.

КАДЕТИ НА ДЕЛУ: У Новом Саду за викенд меморијални фудбалски турнир „Стеван Нештицки“

Pres služba pokrajinske vlade

 Organizator, fudbalski klub Vojvodina, očekuje učešće više od 180 fudbalera generacije 2007. godine iz pet zemalja, kao i 40 članova stručnih štabova a na memorijalu će suditi 15 arbitara koje delegira Fudbalski savez Vojvodine.

Predsednik Organizacionog odbora memorijala, Dane Basta, pokrajinski sekretar za sport i omladinu, istakao je da će mladi sportisti svojim učešćem dati doprinos turniru.

- Pokrajinska vlada i Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu jedni su od pokrovitelja turnira. Učesnici, fudbaleri kadeti, dobiće priliku da odmere svoje fudbalsko znanje sa drugom decom svog uzrasta iz zemlje i inostranstva, ali i da unaprede svoja tehničko- taktička znanja, shvate značaj kolektiva, fer-pleja, poštovanja protivnika… Deca će biti u prilici i da se druže, da se upoznaju i razmenjuju iskustva i znanja- istakao je Basta i naglasio da je uveren da će sve proći u fer i korektnoj igri.

Duško Grujić, nekadašnji fudbaler Vojvodine, sada direktor Omladinske škole tok kluba „Ilija Pantelić“, u prvi plan je istakao dugu tradiciju memorijalnog turnira.

- Veliku zahvalnost za podršku dugujemo Pokrajinskoj vladi, kao i predstavnicima Gradske uprave, koju učestvuju u organizaciji. Pored domaćih ekipa Vojvodine i Partizana, na turniru će nastupiti i Debrecin iz Mađarske, Osijek iz Hrvatske, Borac iz Banjaluke i bugarski Ludogorec. Turnir počinje u petak, 9. juna, u 17 časova a prvu utakmicu igraju Vojvodina i Borac. Svečano otvaranje turnira je u 18.15 časova, posle kog igraju Osijek i Partizan - rekao je Grujić.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)