NOVAJLIJE TRAŽE KUĆU: Dva superligaša još čekaju odluku o svojim stadionima

Novosti online

05. 06. 2023. u 16:34

UTAKMICAMA baraža zvanično je okončana sezona u Superligi Srbije. Radnik iz Surdulice i Radnički iz Niša sačuvali su svoj status u eliti pošto su dvomečima protiv Grafičara, odnosno Inđije bili srećniji i bolji. Iz Superlige su ispali novosadska Mladost jer je bila ubedljivo najlošiji tim i Kolubara za koju su UEFA i FSS utvrdili da je nameštala utammice, pa su Lazarevčani, umesto na devetom mestu koje je bilo mirna luka za opstanak, kažnjeni oduzimanjem devet bodova i skliznuli su u Prvu ligu Srbije.

НОВАЈЛИЈЕ ТРАЖЕ КУЋУ: Два суперлигаша још чекају одлуку о својим стадионима

Foto: A. Ilić

Iz ovog ranga takmičenja su se u Superligi pojavili IMT i Železničar iz Pančeva. Ova dva kluba trenutno imau istu dilemu: gde će da igraju svoje mečeve sledeće sezone kao domaćini.

Još pre kraja takmičarske godine IMT je prijavio da će svoje utakmice kao domaći tim da igra na stadionu Čukaričkog, a Pančevci su prijavili stadion Voždovca na krovu tržnog centra. Međutim, veliko je pitanje da li će ovo da bude moguće, jer su iz Čukaričkog najavili rekonstrukciju stadiona, kao i postavljanje nove travnate podloge, pa da će baš zbog toga "brđani" svoje utakmice da igraju na novom i velelepnom stadionu u Loznici. S druge strane, Železničar je ovih dana najavio da će po ubrzanom ritmu da renovira svoj stadion u Pančevu i potpuno ga prilagodi standardima Supererlige.

Osim što znamo sledećih 18 učesnika Superlige za sezonu 2023/2024, za sada se za popunu Prve lige čeka još samo jedan tim. Jer, za ovu privilegiju bore se još samo Smederevo i čačanski Borac. Smederevsi kolo pre kraja Sprske lige Zapad imaju 74, a Borac 73 boda. U subotu, 10. juna Smederevo će biti gost Poleta u Ljubiću, a Borac dočekuje Budućnost iz Arilja. U prvoligaško društvo su već ušli OFK Beograd, Tekstilac i Dubočica. U niži rang su otišli, Loznica, Trajal, Zlatibor i Rad.

Elita kreće 22. jula

IZVRŠNI odbor FSS je nedavno usvojio kalendar takmičenja za sezonu 2023/204. Karavan kreće 22. jula, jesenji deo sezone će trajati do 16. decembra, a prolćeni kreće 10. februara i trka se završava 26. maja 2024. godine. Prethodno će 23. maja biti odigrano finale Kupa Srbije. Prva liga kreće 5. avgusta. Prvi deo sezone završava se 10. decembra, a prolećni se igra od 24. februara 2024. godine.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZBOG OVOGA JE ĐOKOVIĆ OTPUSTIO IVANIŠEVIĆA? Da li je ovo kap koja je prelila čašu... (VIDEO)