RONALDO PRKOSI PROPISIMA UEFA: Portugalac suspendovan, ali će ipak da igra

Novosti online

05. 01. 2023. u 17:31

PORTUGALSKI fudbaler Kristijano Ronaldo "prkosi" propisima FIFA i kazni koju je izrekla engleske Premijer liga, i to zahvaljujući bogatstvu kluba u koji je prešao.

РОНАЛДО ПРКОСИ ПРОПИСИМА УЕФА: Португалац суспендован, али ће ипак да игра

Tanjug/AP

Podsetimo, Ronaldo je novi član Al Nasra, iz Saudijske Arabije, i po dolasku u tu ekipu svetskoj javnosti je postalo poznato da će debitovati 21. januara na meču 14. kola Profesionalne lige Saudijske Arabije protiv Al Itifaka, jer pre toga ne može zbog kazne koju "vuče" iz Engleske. Ali, za njega suspenzija neće važiti.

Naime, Kristijano bi, u nekoj "uobičajenoj sredini" morao da propusti dva meča zbog suspenzije koju mu je izrekla Fudbalska asocijacija Engleske (FA) dok je igrao za Mančester junajted. On je kažnjen sa dve utakmice neigranja, pošto je razbio mobilni telefon dečaku, i to dok je Portugalac napuštao teren posle meča sa Evertonom u Liverpulu.

Ronaldo nije stigao da odsluži kaznu, pošto je ona propisana dan nakon raskida njegovog ugovora sa Mančester junajtedom, pa se očekivalo da će na scenu stupiti propis FIFA kojim je predviđeno da oni koji su kažnjeni do četiri meča neigranja ili tri meseca zabrane nastupa - "prenose" tu sankciju u novu radnu sredinu, ako je nisu do kraja izdržali u prethodnoj ekipi.

Međutim, engleski mediji prenose informaciju do koje je došao tamošnji "Dejli mejl" da će portugalski fudbaler debitovati za novi klub protiv ekipe Al Taija (utakmica je trebalo da se igra ovog četvrtka, ali zbog loših vremenskih uslova pomerena za petak), iako je za tako nešto FIFA predvidela oštru finansijsku kaznu.

A Ronaldo će zaigrati, jer je rukovodstvo FK Al Nasr odlučilo da, kolika god da je globa u pitanju, biće plaćena iz klupske kase.

Možda to i ne treba da čudi ako se uzme u obzir da je Ronaldo potpisao ugovor sa Al Nasrom do juna 2025. godine, a trebalo bi da zarađuje čak 200 miliona evra po sezoni.

BONUS SADRŽAJ: Lista zarada za  2022. godinu

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!