RUSIJA ODUŠEVLJENA POTEZOM SRBA! Rusi nam ovo nikada neće zaboraviti

Novosti online

05. 01. 2023. u 15:44

RAT u Ukrajini, odnosno "specijalna vojna operacija" kako to naziva Rusija, i dalje se s posebnom pažnjom prati širom sveta, a kako je i sport pogođen tim dešavanjima, jedna od najnovijih vesti, i to vezana za nedavno okončano Svetsko prvenstvo u fudbalu, izaziva priličnu pažnju.

РУСИЈА ОДУШЕВЉЕНА ПОТЕЗОМ СРБА! Руси нам ово никада неће заборавити

FOTO: Tanjug/AP

Podsetimo, od početka pomenute vojne intervencije Rusije, zapadne države su se utrkivale ko će više kazniti zemlju na čijem je čelu Vladimir Putin, ali i Belorusiju koja joj pomaže, a ni sport nije izuzet od sankcija. Klubovi i reprezentacije su već odavno izbačeni sa takmičenja, dok pojedinci u mnogim individualnim sportovima ili ne mogu da se nadmeću na međunarodnoj sceni, ili moraju da se odreknu imena zemlje, zastave i himne, kao u tenisu.

Ruska reprezentacija u fudbalu nije mogla da se plasira na šampionat planete jer je usred završnice kvalifikacija iz njih izbačena, ali...

Rusija je oduševljena jednime iz Katara:

Srbima.

O tome svedoče reči bivšeg selektora nacionalne selekcije Rusije, Olega Romanceva.

"Novosti" vam prenose šta je on za Prvi kanal ruske televizije rekao kada je upitan da prokomentariše nedavno okončani Mundijal:

- Kada se govori o Svetskom prvenstvu u Kataru, ja ne mogu da ignorišem ono što se desilo našoj reprezentaciji. To (izbacivanje Rusije) je malo smanjilo (rusko) interesovanje za ovaj šampionat planete. Počeli su da istupaju i igrači i treneri, govorili da ne bi igrali sa nama... - počeo je bivši strateg "zbornaje komande".

A onda je iznenadio mnoge, a Srbiju naročito obradovao:

- Pred početak takmičenja, meni se činilo da su to prvenstvo već osvojili Srbi. Oni su se muški držali i rekli "Rusija mora da učestvuje!". Stvarno su se pokazali u pravom svetlu. Na terenu nije sa njima sve ispalo kako treba, ali se stvarno nadam da uskoro hoće - rekao je Romancev za ruski Prvi kanal.

Vest na ruskim portalima o izjavi bivšeg ruskog selektora o Srbiji / Skrinšot: Ruski portal Šampionat

Podsetimo, fudbalska reprezentacija Srbije je sa Svetskog prvenstva u Kataru ispala već posle grupne faze, a uskoro je čeka novi izazov - juriš na Evropsko prvenstvo, na kome naša nacionalna selekcija nije bila više od dve decenije. Sve o tome šta "orlove" čeka na tom putu, ko su rivali, kada i kakav je sistem takmičenja na EURO 2024, priredili smo vam u posebnoj vesti na portalu "Novosti".

Što se Rusa i Mundijala u Kataru tiče, bilo je tokom trajanja takmičenja još nekih scena vezanih za Srbiju. Recimo, kada je fudbalska reprezentacija Rusije poslala našim reprezentativcima jednu sjajnu poruku, ali bilo je i drugih detalja, poput jed(i)nog fudbalera koji je na šampionatu planete na kopačkama nosio zastavu Rusije, ili Srba koji su svojim ponašanjem u Kataru raspametili Ruse, ali bilo je i žitelja Ruske Federacije koji su svojim potezima oduševljavali Srbiju.

BONUS VIDEO: Nagrađeni projekat za stadion u Kataru - Al-Tumama

 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)