ŠTA LI ĆE REĆI AUSTRALIJA? Nik Kirjos se odlučio na ovaj potez zbog Novaka Đokovića, i to pred sam Australijan open 2023

Novosti online

05. 01. 2023. u 16:38

NOVAK Đoković je objavio najnovije vesti vezane za njega i Nika Kirjosa, a povodom predstojećeg Australijan opena. A imajući u vidu kako je Nole "ispraćen" iz Australije pre 11 meseci, kada je iz te zemlje deportovan uz odobravanje čak 70% tamošnjeg stanovništva, te vesti se možda neće svideti australijskoj javnosti.

ШТА ЛИ ЋЕ РЕЋИ АУСТРАЛИЈА? Ник Кирјос се одлучио на овај потез због Новака Ђоковића, и то пред сам Аустралијан опен 2023

FOTO: Tanjug/AP

Naime, ljubimac domaće publike, Nik Kirjos, spreman je da odigra pripremni meč protiv Novaka u Melburnu.

Kirjos je trebalo da igra na "Adelajd 2" turniru, poslednjem "zaletištu za uvodni grend slem u novoj teniskoj sezoni, ali je taj 27-godišnji Australijanac odustao, navodeći da "mora tako, zbog povrede skočnog zgloba".

Kako se, usled odsustva sa pomenutog nadmetanja, činilo da će Kirjos zaigrati na AusOpenu bez dovoljno kvalitetnih provera, pojavile su se glasine da je na pomolu duel sa Đokovićem. A Srbin je to potvrdio na konferenciji za štampu, istakavši da je upravo on ponudio odigravanje tog meča, a da je Nik Kirjos prihvatio, ali pod jednim uslovom:

- Pa, mi pričamo o Australijan openu, o nečemu što bismo uradili nedelju dana pred taj turnir. Da, ćaskao sam s Nikom, voleo bih da igram s njim. On je prihvatio, ali želi kraće setove. Videćemo da li će to uroditi plodom - otkrio je Đoković.

Upitan o odnosima s kontroverznim Australijancem, Novak je priznao da između njih dvojice nije baš sve išlo glatko:

- Hajde da kažemo da mu nisam bio baš omiljen, i to tokom mnogo godina. Ali, on je bio jedan od veoma malog broja ljudi koji su uz mene bili prošle godine, a ja poštujem, zaista poštujem to. U tim momentima zapravo i možete da vidite ko vas stvarno podržava, ko je na vašoj strani, a ko se, prosto, prikloni društvu i pritiscima koje mediji stvaraju - rekao je Đoković.

Tome je na kraju dodao i ovo:

- Kirjos mi je pružio nedvosmislenu podršku u momentima kada sam bio stvarno u velikom izazovu, a učinio je, pritom, to kao Australijanac. Stvarno mnogo to cenim. Od tada se naš odnos mnogo popraviio - zaključio je Nole.

Kada igra Novak Đoković na ATP Adelajd 2023?

Podsetimo, Đoković je u prvom meču na turniru u Adelejdu pobedio u dva seta Konstana Lestjena, a u u drugom još jednog Francuza, Kentena Alisa. Končano će Nole igrati u terminu koji odgovara i srpskoj teniskoj javnosti, a spektakl koji sledi moći ćete u uz prenos uživo da pratite uz portal "Novosti".

BONUS VIDEO: Pečat najboljeg - Koje rekorde sada juri Novak Đoković?

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)