DOMAĆE BITKE NAJVAŽNIJE: Zvezda dočekuje Spartak na stadionu "Rajko Mitić"

Z. Ć.

09. 10. 2022. u 08:00

OSOKOLjENI evropskom četvorkom protiv Ferencvaroša, fudbaleri Crvene zvezde nastavljaju prvenstvene bitke u kojima im nema premca prethodnih pet godina.

ДОМАЋЕ БИТКЕ НАЈВАЖНИЈЕ: Звезда дочекује Спартак на стадиону Рајко Митић

FOTO: FK Crvena zvezda

Na "Marakanu" dolazi Spartak, a trener šampiona Miloš Milojević traži da se ponove sve one vrline iz prethodne rapsodije.

- Nama je prvenstvo prioritet, to smo pričali i pre utakmice protiv Ferencvaroša - izričit je Milojević.

- Isti cilj ostaje i sada. Prioritet jedan, dva i tri je domaće prvenstvo. Evropa je bonus takmičenje koje volimo da igramo, a kada igramo volimo i da pobedimo. Neće biti problema, mislim da je pobeda protiv Ferencvaroša podigla samopouzdanje ekipi. Da bi se to produžilo, igrači moraju da nastave da igraju tako. Obaveza je da ih motivišemo za to.

Zvezda će ovog meseca odigrati čak deset utakmica, Milojević mora da vodi računa kako da najbolje rasporedi snage.

- Pratimo opterećenje igrača, kao i zamor. Imamo fudbalere koji su igrali više nakon pauze, a neki manje. Gledamo kakav nam raspored predstoji, ali ne kalkulišemo previše. Uvek hoćemo da izvedemo najbolji sastav. Momci su dobro izgledali fizički protiv Ferencvaroša, to je nešto što bi želeli, možda još par kilometara više. Jednostavno i utakmica je bila takva, dinamična. Nema potrebe za prevelikim rotacijama.

Meč sa Subotičanima biće odlična prilika da se pokažu talentovani igrači.

- Mladi fudbaleri Zvezde u nedelju imaju večiti derbi. Stav je da njima treba minutaža i da im mnogo više znači da odigraju 90 minuta u Omladinskoj ligi Srbije, nego tri minuta za prvi tim. Biće vremena za njih, a mi im verujemo. Uskoro će dobijati šansu, a videćemo ko će igrati. Jedini mladi igrač koji nije igrao je Prucev. Dobro radi na treninzima, tako da će i on dobiti minute. Igrač je u koga verujemo, isto kao u Lekovića, Stankovića i Motiku. Treba da se nađe prava brojka za njih i utakmica. Nije rešenje samo da se stave u "vatru i izgore". 

BONUS VIDEO - TOP 10 NAJPLAĆENIJIH FUDBALERA: Koliko zarađuje Ronaldo a koliko Mesi...

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!