SRPSKA DOMINACIJA: Naše devojke održale odbojkaški čas Turkinjama! Nastavak marša ka krovu sveta

Novosti online

08. 10. 2022. u 18:57

ODBOJKAŠICE Srbije danas su u Poljskoj odigrale poslednji meč F grupe na prvenstvu sveta protiv Turske i održale pravi odbojkaški čas pobedom od 3:0 (25:20, 25:21,25:23)

СРПСКА ДОМИНАЦИЈА: Наше девојке одржале одбојкашки час Туркињама! Наставак марша ка крову света

FOTO: FIVB

Sam meč nije imao rezultatski značaj po izabranice Danijelea Santorelija, ali su naše devojke izašle na parket dvorane u Lođu kao da je sve zavisilo od ovog nadmetanja.

Prvi set osvojen je na krilima sjajne Brankice Mihajlović i Tijane Bošković koje su ubitačnim smečevima uništavale Turkinje. Upravo je Brankica Mihajlović i stavila tačku na prvi set koji je završen rezultatom 25:20 za našu selekciju. 

U drugom setu natavljeno je bombardovanje naših protivnica. Srpkinje su povele sa 9:1 u ranoj fazi, a kasnije su samo mirno održale stečenu zalihu protiv nokautiranih rivalki. Trojni blok naših heroina bio je nerešiva enigma za Turkinje.

Treći set jedini je sa sobom nosio određenu dozu neizvesnosti. Naše rivalke držale su rezultatski priključak sve do 23:23, čak su i povele sa ubedljivih 8:4 pre prvog tehničkog tajm aut-a.

Usledio je povratak Srbije i najbolja igra kada je to bilo najpotrebnije, poslednja dva poena pripala su našim devojkama za veliki trijumf i nastavak dominante serije na Svetskom prvenstvu.

Srbija je ovime potvrdila prvo mesto u svojoj grupi, i to ispred odbojkaške vele-sile i olimpijskih šampionki iz Amerike. 

Standings provided by Sofascore

SRBIJA: Buša 7, Lazović, Drča, Popović, Mirković, Mihajlović 15, Pušić, Bjelica, Aleksić 13, Stevanović, Jegdić, Bošković 23, Milenković 2, Lozo.

TURSKA: Guneš 2, Karakurt 2, Baladin 4, Erdem Dindar 4, Saliha Šahin 12, Elif Šahin 2, Ozbaj, Boz, Ismaioglu, Ajdin, Akos Simge, Akjol 3, Sebesioglu 13, Akar.

Bonus video: KAD DRŽAVA BRINE O ŠAMPIONIMA! Kako su se nizali uspesi Srbije u 2021.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)