ĐOKOVIĆ PRESTIGAO FEDERERA: Novak u Kazahstanu napravio nesvakidašnji iskorak u teniskoj istoriji

Novosti online

08. 10. 2022. u 18:22

NOVAK Đoković se plasirao u finale ATP turnira serije 500 u Astani, čime je došao do velikog poduhvata.

ЂОКОВИЋ ПРЕСТИГАО ФЕДЕРЕРА: Новак у Казахстану направио несвакидашњи искорак у тениској историји

Foto: Printskrin

Novak Đoković je nedavno osvojio turnir u Izraelu, a nakon Tel Aviva stigao je u Kazahstan, gde je u višestruko jačoj konkurenciji pokazao da nije za "staro gvožđe.

Da uspeh bude još veći, Novak je uprkos predaji Danila Medvedeva uspeo da uradi nešto što verovatno dugo neće niko nakon njega da ponovi.

Novak Đoković se u 22 različite države plasirao u finale ATP turnira.

Uspeo je Nole to da učini u Kanadi, Holandiji, Izraelu, Kazahstanu, Sjedinjenim Američkim Državama, Francuskoj, Ujedinjenim Arapskim Emiratima, Australiji, Portugalu, Austriji, Španiji, Italiji, Ujedinjenom Kraljevstvu, Srbiji, Švajcarskoj, Kini, Japanu, Monaku, Kataru, Hrvatskoj, Tajlandu i Nemačkoj.

Rodžer Fererer ima finale u 21. različitoj državi. Francuska, Švajcarska, Italija, Holandija, Australija, Italija, Sjedinjene Američke države, Nemačka, Australija, Ujedinjeni Arapski Emirati, Ujedinjeno Kraljevstvo, Austrija, Kanada, Tajland, Katar, Monako, Japan, Portugal, Kina, Švedska i Turska, zemlje su u kojima je Švajcarac igrao finale ATP turnira.

Od članova "velike trojke" jedino je Španac, Rafael Nadal ispred Đokovića. On je finale igrač u 23 različite države, a to su: Meksiko, Poljska, Brazil, Meksiko, Sjedinjene Američke Države, Monako, Španija, Italija, Francuska, Švedska, Nemačka, Kanada, Kina, Ujedinjeni Arapski Emirati, Ujedinjeno Kraljevstvo, Nemačka, Indija, Australija, Katar, Japan, Čile, Argentina i Švajcarska.

Zanimljivo je i to da je Novak Đoković u 18 država osvajao trofeje, kao i Rafael Nadal, dok je Rodžer Federer u 19 različitih podigao pehar.

BONUS VIDEO: Novak i Jelena u ludom noćnom provodu

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna