KAD SRPSKI BEDEM PROGOVORI: Ovi momci su zaustavili "nezaustavljivog Holanda", a njihova reakcija na to "hapšenje" će se pamtiti

Novosti online

27. 09. 2022. u 23:27

FUDBALSKA reprezentacija Srbije osvojila je prvo mesto u svojoj grupi B divizije Lige nacija, time prošla u elitno društvo ovog evropskog takmičenja, a fantastično zaustavljanje jednog od najboljih napadača na svetu, Erlinga Brauta Holanda, izazvalo je antologijsku izjavu naših defanzivaca.

КАД СРПСКИ БЕДЕМ ПРОГОВОРИ: Ови момци су зауставили незаустављивог Холанда, а њихова реакција на то хапшење ће се памтити

FOTO: FSS

Podsetimo, "orlovi" su u subotu posle preokreta pobedili Švedsku u pravoj fudbalskoj rapsodiji, a u utorak uveče Norveška je u Oslu poklekla pred sjajnom reprezentacijom Srbije.

Time su naši reprezentativci preuzeli upravo od Norvežana prvo mesto u grupi, a to baš i ne bi bilo moguće da trio defanzivaca u sastavu Miloš Veljković - Stefan Mitrović - Strahinja Pavlović nije umirio Holanda i drugare.

- Ponosan sam kako smo odigrali svi zajedno, kao ekipa. Mi pozadi smo držali koncentraciju celu utakmicu. Bilo je mnogo polemika oko naše odbrane tokom cele Lige nacija, ali smo danas pokazali da kad smo zajedno, kad igramo jedan za drugog, da možemo da sačuvamo bilo koga. Veoma sam ponosan na pobedu, na timsku igru i, naravno, sačuvanu mrežu na ovoj utakmici - istakao je Mitrović za RTS.

Nije lako zaustaviti sjajnog špica Mančester sitija i Norveške, ali je i pored brojnih bravura, Pavlović skromnošću zablistao.

Prvo se nasmejao i, posle Mitrovićevih reči, rekao:

- Tako je! Sve je rekla komanda! (smeh) Prezadovoljan sam kako smo odigrali, najbitnije je da smo sačuvali mrežu.

Tada je, upravo o Erlingu Holandu, rekao rečenicu koja će se pamtiti:

- Svi znamo koliko je on opasan, ali ovde nema te igrače koji će mu davati dosta loptu. Nije imao puno šansi danas.

Iako su Holanda non-stop tražili saigrači, nisu krivi fudbalski nedostaci Norvežana za to što njihov najbolji igrač nije dao gol, već upravo bravure skromnog Pavlovića i njegovih saigrača.

On je obraćanje za RTS završio rečima:

- Uzeli smo tri boda, prvi smo, idemo dalje!

I, to bi bila suština ove priče, da nije bilo onoga što je Dragan Stojković Piksi rekao, a što jeste prava definicija sadašnje fudbalske reprezentacije Srbije i ljubavi koja se prema njoj razvila.

Bonus video: Kad himna Srbije, "Bože pravde", zagrmi u Rusiji...

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
PUTIN ODGOVORIO NA PONIŽAVANJE RUSIJE: Evo šta je poručio svetskim moćnicima sporta pred Olimpijske igre Pariz 2024

PUTIN ODGOVORIO NA PONIŽAVANjE RUSIJE: Evo šta je poručio svetskim moćnicima sporta pred Olimpijske igre "Pariz 2024"

RAT u Ukrajini, odnosno "specijalna vojna operacija" kako to Rusija naziva, još jednom je u prvi plan izbacio i sport. A kako najnovije vesti na temu "sportske sankcije Rusima" uopšte nisu naivne, poslednja dešavanja i dosad najveće poniženje za sportiste Ruske Federacije doveli su i do reakcije ruskog predsednikam Vladimira Putina.

18. 03. 2024. u 15:33

Komentari (1)

NIS PODRŽAO ELEKTROTEHNIČKU ŠKOLU „NIKOLA TESLA“ U BEOGRADU: Moderni kabinet za fiziku za nove uspehe srednjoškolaca