SAOPŠTENJE UPRAVNOG ODBORA JSD PARTIZAN: Krivične prijave protiv Ostoje Mijailovića, Novaka Nedića...

Novosti online

14. 09. 2022. u 18:17

Upravni odbor JSD Partizan' održao je danas sednicu na kojoj je konstatovano da je rad sednice Skupštine Društva bio namerno opstruiran od strane dela delegata predvođenih Ostojom Mijailovićem, u trenutku kada toj grupaciji nije dozvoljeno da sa nevalidnim ovlašćenjima prisustvuje sednici.

САОПШТЕЊЕ УПРАВНОГ ОДБОРА ЈСД ПАРТИЗАН: Кривичне пријаве против Остоје Мијаиловића, Новака Недића...

Foto: Printskrin Youtube/FK Partizan Beograd

Jugoslovensko sportsko društvo Partizan oglasilo se saopštenjem nakon namerno opstruisane sednice koje u nastavku prenosimo u celosti:

- Sednici Skupštine na početku je prisustvovalo 17 predstavnika klubova, koji na osnovu Statuta raspolažu sa ukupno 68 glasova, te je postojao kvorum za rad i odlučivanje. Tada je Ostoja Mijailović, uvidevši da nema potrebnu većinu za izbor koju je prethodno verovao da je obezbedio, naredio predstavnicima 7 klubova da napuste sednicu Skupštine.

U izbornom procesu vršen je strahovit pritisak prema svim delegatima Skupštine od strane Ostoje Mijailovića i grupacije okupljene oko njega. Uz pretnje, ucene, zastrašivanje i nuđenje mita, kandidat Mijailović se pozivao na sam državni vrh, čiju podršku naravno nije imao. Vršenjem ovih krivičnih dela Ostoja Mijailović primorao je deo delegata da pruže podršku njegovoj kandidaturi, a takođe od zakonskih zastupnika klubova iznudio ovlašćenja kako bi sednici Skupštine umesto legalnih predstavnika, prisustvovala druga lica, koja ni na koji način nisu povezana sa tim klubovima.

- Tokom jučerašnjeg dana Ostoja Mijailović je sačinio lažne isprave u vidu zapisnika sa nepostojeće sednice Skupštine i Upravnog odbora i te zapisnike predao Agenciji za privredne registre, koja je prethodno bila obaveštena da će se tako nešto i desiti. Međutim, direktor Agencije Milan Lučić, u saučesništvu sa registratorom Nives Čulić vrši zloupotrebu službenog položaja i time omogućuje nezakonit upis Ostoje Mijailovića kao zakonskog zastupnika Društva.

- JSD Partizan će sutra preko pravnih zastupnika podneti krivične prijave protiv Ostoje Mijailovića, Novaka Nedića, Milana Lučića, Nives Čulić, Nemanje Ilića i drugih lica koja su izvršili više krivičnih dela pre i posle sednice Skupštine. Time je i onemogućeno održavanje Skupštine JSD 'Partizan' u skladu sa Statutom i Zakonom o sportu. Istovremeno biće podneta i tužba za poništaj rešenja Agencije za privredne registre nadležnom sudu, kao i žalba na rešenje Agencije za privredne registre, o kojoj će odlučivati ministar nadležan za sport i omladinu. Kako Skupština Društva broji 24 Kluba, a na gotovo sve delegate je vršen pritisak zastrašivanjem i ucenama, nadležni državni organi će morati da ispitaju sve okolnosti i saslušaju sve svedoke koji su učestvovali u ovom izbornom procesu, navodi se u saopštenju JSD Partizan.

BONUS VIDEO: Parni valjak u Humskoj

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)