LUKA JOVIĆ PODIGAO PRAŠINU U HRVATSKOJ: Srbin govorio o Kataru, pa "pecnuo" komšije

Novosti online

14. 09. 2022. u 17:04

FUDBALSKI reprezentativac Srbije - Luka Jović u zanimljivom intervjuu govorio je o predstojećem Mundijalu u Kataru.

ЛУКА ЈОВИЋ ПОДИГАО ПРАШИНУ У ХРВАТСКОЈ: Србин говорио о Катару, па пецнуо комшије

Foto: EPA-EFE/ANDY RAIN

Član Fiorentine, koji ima paklenu konkurenciju u napadu "orlova" (Vlahović, Mitrović), analizirao je događaj koji fudbalska planeta sa nesrpljenjem iščekuje. Tom prilikom naš as "pecnuo" je nacionalnu selekciju Hrvatske, koja je na prethodnom Svetskom prvenstvu stigla do same završnice. 

- Sreća je bitan faktor. Možete da dominirate na utakmicama, ali ako nemate sreće možete i da ispadnete već u grupi. Isto tako, može da se desi da kroz penale na celom Mundijalu dođete do same završnice, kao što su uradili Hrvati na prošlom - rekao je Jović u razgovoru za "Informer".

FOTO: FSS

Podsetimo, Hrvatska je u Rusiji grupu D u kojoj su bili Argentina, Nigerija i Island završila sa maksimalnih 9 bodova uz gol razliku 7:1. Zatim u osmini finala nakon 1:1 posle 120 minuta fudbala, usledilo je bolje izvođenje penala protiv Danaca, a po istom receptu prošli su i u četvrtfinalu protiv domaćina Rusije (2:2).

U polufinalu su "vatreni" preokrenuli rezultat protiv Engleza i pogotkom Marija Mandžukića za 2:1 u 117. minutu po prvi put u svojoj istoriji izborili finale. Tamo je ipak bila bolja Francuska s 4:2.

Ova izjava pokrenula je lavinu reakcija i komentara medija u komšiliku, kao i njihovih navijača, koji su analizirali reči Luke Jovića, uz veliko negodovanje ogromne većine ljubitelja fudbala u Hrvatskoj.

FOTO: Printskrin/Jutarnji list

Podsetimo, Srbija će biti u grupi sa Brazilom i Švajcarskom, baš kao i u Rusiji, s tim što će umesto Portorika sada biti Kamerun, a srpski golgeter uveren je da će "orlovi" leteti visoko u Kataru.

- Grupa igrača je jako pozitivna i verujem da možemo da uradimo velike stvari. Selektor nam uliva ogromno samopouzdanje, a to je bitan faktor. Kao što je na turnirima bitan faktor sreća - između ostalog je rekao Jović u intervjuu  i dodao: 

- Brazil je verovatno najkompletniji i najkvalitetniji tim na prvenstvu. Igrao sam sa Kazemirom, Vinisijusom, Militaom... Ali mi igramo bolje protiv jačih rivala, i to dugi niz godina ide uz nas. Nadamo se pozitivnom rezultatu u tom meču. 

FOTO: M. Vukadinović

Mundijal u Kataru još nije dobio konačne spiskove reprezentacija, ali se očekuje da bivši napadač Real Madrida zadrži poverenje selektora Dragana Stojkovića. 

- Bliži se Svetsko prvenstvo i naravno da sve više razmišljam o tome. Svima nam je Mundijal u glavi, svi želimo da izborimo mesto u avionu za Katar i da budemo što spremniji. Bio sam u Rusiji 2018. i shvatio sam da je to doživljaj koji nikad ne možeš da osetiš u klubu. To je nešto sasvim drugačije - ispričao je Jović.

BONUS VIDEO: Vlahović novi rekorder - pet najvećih transfera srpskih fudbalera

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna