DETE REALA POJAČALO BARSELONU: Katalonci u finišu prelaznog roka doveli rođenog Madriđanina

Novosti online

03. 09. 2022. u 13:35

KAKAV finiš prelaznog roka za Barselonu. Katalonci su doveli dva igrača od kojih je jedan dete Reala i rođeni Madriđanin.

ДЕТЕ РЕАЛА ПОЈАЧАЛО БАРСЕЛОНУ: Каталонци у финишу прелазног рока довели рођеног Мадриђанина

Foto: EPA-EFE/Enric Fontcuberta

Ekipa sa "Kamp Nou" stadiona angažovao je Markosa Alonsa iz Čelsija, dok je u suprotnom smeru otišao Pjer Emerik Obamejang.

Zanimljivo u celoj priči je to da je 31-godišnji levi bek ponikao u Realu i u tom klubu je proveo punih 11 godina. Doduše odigrao je samo jedan meč za prvi tim i to 2010. godine kada je u 90. minutu ušao u igru, a onda je otišao van Šanije i igrao za Bolton, Fiorentinu i Sanderlend. U tim iz Londona je stigao 2016. godine i na "Stamford Bridžu" je proveo šest godina.

Treba spomenuti i to da su deda i otac Markosa Alonsa takođe igrali za "kraljevski klub", pa ovaj transfer zbog toga više dobija na značaju. Otac mu je kasnije branio boje Katalonaca.

Barselona je za novog levog beka postavila otkupnu klauzulu od 50.000.000 evra, a za "plavce" je odigrao 212 utakmica.

- Veoma sam srećan. Mnogo puta tokom moje karijere je bilo razgovora sa Barselonom i konačno sam tu. Nestrpljiv sam da počnem, od prvog trenutka samo mi je Barselona bila u glavi. To je nešto što sam dugo želeo, mislim da je to pravi korak u mojoj karijeri. Posebno je to što ću moći da igram u klubu u kom je moj otac osvojio titulu. Bez sumnje, to je još jedan važan razlog zbog kog sam ovde. On je takođe srećan, obično je prilično smiren, ali je veoma srećan. Sećam se kad me je dovodio na Nou Kamp da gledam utakmicu, bilo je neverovatno - rekao je Alonso.

Tim koji sa klupe predvodi Ćavi Ernandez je u finišu prelaznog roka doveo i desnog beka Ektora Beljerina, a pre njih u klub su stigli i Robert Levandovski, Frank Kesi, Rafinja i Andreas Kristensen.

BONUS VIDEO: Milojević nakon 168. večitog derbija: Penal nas je presekao

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a