BIO JE TO POSLEDNJI PLES: Serena Vilijams u suzama okončala bogatu karijeru (FOTO)

Č. V.

03. 09. 2022. u 08:07

NADALI su se svi ljubitelji tenisa da će poslednji ples velike Serene Vilijams potrajati još, ali na tom putu se isprečila Ajla Tomljanović koja je savladala Amerikanku u 3. kolu Ju-Es opena sa 7:5, 6:7(4), 6:1, pa je na taj način okončana bogata karijera.

БИО ЈЕ ТО ПОСЛЕДЊИ ПЛЕС: Серена Вилијамс у сузама окончала богату каријеру (ФОТО)

FOTO: AP

Australijanka je napravila podvig, ali uprkos tome ona je u ovoj priči u drugom planu, jer su sva svetla pozornice uperena prema jednoj od najboljih, ako ne i najboljoj igračici u istoriji "belog sporta".

Teško je nabrojati šta je sve u karijeri uradila Serena. Tokom igranja tenisa osvojila je 23 grend slem titule - Australijan open (7 titula), Rolan Garos (3), Vimbldon (7), Ju-Es open (6).

Nema dileme da je Amerikanka bila inspiracija mnogima da odluče da se bave profesionalnim tenisom. Ova 40-godišnjakinja iz Mičigena se oprostila od aktivnog igranja u svojoj državi, pred punim tribinama "Artur Eš" stadiona. Publika ju je vukla, mnogi su maštali da će poslednji ples trajati najduže moguće, no ni ovako nije loše. Uživanje je bilo gledati Serenu kako crta po betonskim, šljakastim i travnatim terenima.

Osim pomenituh grend slem titula, 14 puta je slavila na najvećim turnirima u dubl konkurenciji, dva puta je do trofeja stizala u miksu, ima četiri zlatne olimpijske medalje, i u singlu i u dublu bila je prva na svetu. Fed kup je sa reprezentacijom SAD osvojila 1999. godine, a ukupno je osvojila 73. trofeja.

Što se meča sa Ajlom Tomljanović tiče, Vilijamsova je uprkos gubitku prvog seta uspela da se vrati, ali snage za veliki preokret nije imala, iako se publika nadala da će se to desiti.

Serenu je bodrila i starija sestra Venus.

- Ne bih bila Serena da nije bilo Venus, tako da, hvala ti Venus. Ona je jedini razlog što postoji Serena Vilijams. Bila je ovo zabavna vožnja. Najneverovatnija vožnja i putovanje u mom životu. Zahvalna sam svima koji su makar jednom rekli, "napred, Serena" u svom životu. Zahvalna sam, jer ste me vi doveli dovde - rekla je u suzama posle meča jedna od najvećih u istoriji ove igre.

Što se Australijanke tiče ona će u osmini finala Ju-Es opena igrati protiv Ruskinje Ljudmile Samsonove koja je bila bolja od naše Aleksandre Krunić.

BONUS VIDEO: Novak Đoković u društvu Željka Obradovića na meču košarkaša Srbije i Grčke

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SKANDAL DRMA SVET TENISA: Bugarin doživotno suspendovan zbog korupcije!