TERZIĆ OTKRIO ZVEZDIN PLAN: Stiže desno krilo i vrhunski napadač

Z. Ćorović

12. 06. 2022. u 19:56

KRATAK odmor posle osvajanja pete uzastopne titule i već se kreće po šestu, mada su u glavnom fokusu i avgustovske bitke za Ligu šampiona. Čitava sledeća sezona igra se po ubrzanom tempu zbog zimskog Mundijala u Kataru, pa su fudbaleri Crvene zvezde požurili i danas se okupili da započnu nove pripreme.

ТЕРЗИЋ ОТКРИО ЗВЕЗДИН ПЛАН: Стиже десно крило и врхунски нападач

FOTO: FK Crvena zvezda

Iako su aktuelni osvajačui duple krune, na prvom sastanku im je jasno stavljeno do znanja da ih čekaju još veći zahtevi.

- U Crvenoj zvezdi moramo brzo da arhiviramo uspehe jer su ciljevi uvek veliki - istakao je Dejan Stanković, trener crveno-belih. - Dužnost nam je da i narednu sezonu završimo na što lepši način, kao što je bilo i ove. Zvezda ne može da bira i da neko takmičenje stavi po strani. Ovo je istorijska sezona za naš fudbal. Prvi put da titula ima vrednost u milionima evra jer garantuje plasman u Ligu šampiona. Ulog je veliki i želimo da budemo pravi. Pritisak je opet ogroman, ali smo mi već navikli na to.

Crvena zvezda je do sada dovela Kingsa Kangvu, vezistu iz ruskog Arsenala, ali tu se spisak pojačanja ne završava.

- Doveden je Kangva i radimo na još jednom ili dva pojačanja. Imamo odličan roster, igrače koji su izneli veliki teret i napravili odličan rezultat. Vratili su se Lučić i Mustafa, tu je Bogdanović, dva golmana su priključena. Motika, Đurić, Leković i Stanković su sa reprezentacijom i želim im da budu što duže. Ben, Borjan, Kangva i Kanga nam se priključuju u Sloveniji.

Generalni direktor šampiona Zvezdan Terzić istakao je da neće biti odlazaka najboljih i da se čekaju još dva prava pojačanja.

- Gajiću je istekao ugovor, on je znao da će biti alternativa Pičiniju, pa je zato otišao. Ne razmišljamo o odlascima jer nam ništa ne znači da prodamo Ivanića ili Kataija za pet ili više miliona, kada želimo da se plasiramo u Ligu šampiona i zaradimo pet puta više. Zvezda nema finansijskih problema i došla je u situaciju da može da angažuje kvalitetne fudbalere. Jedan od njih je Kangva, drugi će biti brzo desno krilo, a planiramo da kupimo i vrhunskog napadača.

Terzić je uveren da će Zvezda i sledeće sezone biti bez premca u Srbiji.

- U Zvezdi se ne živi od stare slave, čekaju nas kratke i žestoke pripreme. Očekivanja velika, veća nego prošle godine, Specifično je to što prvo mesto donosi direktan plasman u Ligu šampiona. Nikad više ne smemo da dozvolimo da jurimo prednost rivala, kao što je to bilo u prošloj sezoni. Ne smemo sebi da otežavamo put, jer imamo najbolji i najkvalitetniji tim. I u ovu sezonu ulazimo kao nikad veći favoriti.

Odmah posle prozivke, ekipa je otputovala na Zlatibor, gde će ostati do 19. juna. Sledi povratak, dva slobodna dana, a zatim se putuje u Sloveniju na brušenje forme kroz prijateljske utakmice, do 4. jula. Već 9. jula kreće Superliga Srbije, dok će u Evropi Zvezda startovati od trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona, koje je na programu 2. avgusta.

NA PROZIVCI 24 FUDBALERA

ZBOG reprezentativnih obaveza, prozivku su danas propustili Milan Borjan, Nemanja Motika, El Fardu Ben, Strahinja Eraković, Gelor Kanga, Kingsi Kangva, Miloš Gordić, Nikola Stanković i Andrej Đurić.

Put Zlatibora su krenula 24 igrača: Jovan Miladinović, Nikola Vasiljević, Strahinja Manojlović, Zoran Popović, Aleksandar Dragović, Marko Gobeljić, Radovan Pankov, Milan Rodić, Petar Stanić, Mirko Ivanić, Seku Sanogo, Veljko Nikolić, Nenad Krstičić, Slavoljub Srnić, Aleksandar Katai, Milan Pavkov, Rišairo Živković, Ohi, Aksel Bakajoko, Andrija Radulović, Kristijano Pičini, Vuk Bogdanović, Vladimir Lučić i Ibrahim Mustafa.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)