RUSI UZVRAĆAJU UDARAC: FIFA i UEFA ih izbacili iz takmičenja, a upravo je otpočela prva faza odgovora

Novosti online

08. 03. 2022. u 17:49

RUSIJA se, zbog sukoba sa Ukrajinom, našla na velikom sportskom udaru, ali je rešila da uzvrati.

РУСИ УЗВРАЋАЈУ УДАРАЦ: ФИФА и УЕФА их избацили из такмичења, а управо је отпочела прва фаза одговора

FOTO: AP

Podsetimo, FIFA i UEFA su odlučili da izbace fudbalsku reprezentaciju Rusije i sve tamošnje klubove iz međunarodnih takmičenja.

Međutim, Rusi su rešili da ne sede skrštenih ruku.

U Fudbalskom savezu Rusije su, zbog ovih odluka evropske i svetske kuće fudbala, uputili žalbu Sudu za sportsku arbitražu u Lozani.

I, danas je ta žalba zvanično "prihvaćena kao predmet, te će po njoj biti postupano", što je povoljan signal za Ruse, jer su dopis i priloženi dokazi ocenjeni u Lozani kao "pravno dovoljno snažni elementi" da se postupak pokrene.

Kakav će biti ishod žalbe, nije poznato, niti je samo uzimanje žalbe u razmatranje "velika pobeda" ruskog sporta, ali je svakako početni (i neophodni) stepenik ka onome što Rusi žele da ostvare na Sudu za sportsku arbitražu.

Isti taj sud je, nedavno, presudio u korist mlade ruske klizačice Kamile Valijeve, kada joj je pretila suspenzija sa Zimskih olimpijskih igara u Pekingu zbog navodnog korišćenja dopinga krajem 2021. godine, a rezultat tog testiranja objavljen je sa šest nedelja zakašnjenja, usred Igara.

Ako bi Rusi uspeli u svojoj nameri da dokažu da nema osnova da se njihova reprezentacija i klubovi izbace iz međunarodnih takmičenja, UEFA i FIFA bi morali da postupe po odluci najviše pravne instance u svetskom sportu.

Podsetimo, u kratkom, zajedničkom saopštenju, pomenute organizacije su istakle podršku Ukrajini i istakli nadu da će se "situacija uskoro popraviti... kako bi fudbal ponovo postao vektor oko kog se ljudi ujedinjuju i mir vlada među ljudima".

Bonus video: Kada je na Kup Koraća ušao vojni orkestar, "delije" i "grobari" su zagrmeli zajedno

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

POLICIJA BLOKIRA PRILAZ: Stigao bager u dvorište kuće gde je nestala mala Danka (FOTO/VIDEO)