MUSTAFA SE VRAĆA NA MARAKANU: Zvezda obezbedila i drugo pojačanje (VIDEO)

Tanjug

07. 12. 2021. u 17:30

Poznato je i novo pojačanje FK Crvena zvezda u predstojećem, januarskom prelaznom roku.

МУСТАФА СЕ ВРАЋА НА МАРАКАНУ: Звезда обезбедила и друго појачање (ВИДЕО)

FOTO: Č. Vuković

U pitanju je talentovani vezista Ibrahim Mustafa (21), pišu mediji u Gani, a prenosi "Mocart sport".

Taj portal podseća da je klub sa Marakane pomenutog Afrikanca doveo pre dve godine kao tinejdžera iz kluba EurAfrika iz Gane. Bio je priključen omladincima kod tadašnjeg trenera Slavoljuba Đorđevića, ali nije dobio šansu. Potom je nekoliko nedelja proveo u omladincima Grafičara u sezoni koja je prekinuta zbog pandemije koronavirusa. Zadovoljio je fizičkim karakteristikama poput snage i brzine, ali ne i tehničkim kvalitetima.

"Potom je u leto 2020. otišao na pozajmicu u redove tadašnjeg superligaša Zlatibora, ušao je sa klupe u pet mečeva i pozajmica je okončana na polusezoni. Prošle zime je pozajmljen drugoligašu Radničkom iz Sremske Mitrovice i taj potez se ispostavio kao pun pogodak. U drugom delu prošle sezone se izborio za mesto u timu, dao nekoliko golova, da bi zablistao u ovoj sezoni Prve lige Srbije", podseća "Mocart sport" i zaključuje:

"Dao je sedam golova (sve iz igre) i upisao pet asistencija na 19 mečeva u dosadašnjem delu sezone, prvi je strelac tima i pokazao je da fudbalski sazreva. Igra na poziciji ofanzivnog veznog igrača, u nekoliko navrata je bio u idealnom timu kola i prema pisanju medija iz njegove domovine je zaslužio poziv da se vrati na Marakanu. Od 15. januara bi trebalo da trenira sa prvotimcima crveno-belih, da prođe pripreme i da se bori za mesto u ekipi".

Crvena zvezda je još letos obezbedila prvo "zimsko" pojačanje, u pitanju je špic iz Norveške, Ohi Omoidžuanfo, član Moldea koji će stići kao slobodan igrač, a pritom je trenutno na deobi prvog mesta liste strelaca u norveškom prvenstvu, pošto je, poput Tomasa Olsena, dao 26 golova u šampionatu u kome je ostalo da se odigra još samo jedno kolo.

BONUS VIDEO: Slobodni asovi - transferi ovih igrača bi od januara mogli da promene fudbal

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (4)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna