"HRVATSKA JE BOLJA OD SRBIJE": Selektor Hrvata ogorčen - "Sudije nas pokrale protiv Srba"

Novosti online

02. 11. 2021. u 09:37

SRBIJA je savladala Hrvatsku u kvalifikacijama za EP za fudbalere do 17 godina, a selektor Hrvatske nije se lako pomirio sa time.

ХРВАТСКА ЈЕ БОЉА ОД СРБИЈЕ: Селектор Хрвата огорчен - Судије нас покрале против Срба

FOTO: FSS

Slavili su "orlići" protiv komšija rezultatom 1:0, a hrvatski trener Tomislav Rukavina rekao je da je njegov tim bio bolji od Srbije, te da su sudijske greške odredile tok meča. 

Strelac jedinog gola za tim Radovana Krivokapića bio je Mateja Bubanj, a Rukavina ističe da njegov tim nije imao korektno suđenje. 

- Nažalost, nismo bili uspešni kako smo svi priželjkivali. Iako moram pohvaliti momke, jer su se ponašali na pravi način i pokušavali da budu na svom najboljem nivou. U velikoj većini slučajeva to su i uspeli. No, nismo imali ni sreće, pogađali smo stative i prečke, a obe utakmice smo izgubili s jednim golom razlike. Odlučivale su nijanse - rekao je Rukavina za "Sportske novosti".

Detalji su odlučivali o epilogu meča, poručio je. 

- Zadnju utakmicu igrali smo sa Srbijom s kojom smo bili apsolutno ravnopravni, ako ne i bolji. Detalji odlučuju, mi smo pogodili prečku, njima je lopta ušla u gol, dve odluke sudija su otišle protiv nas, dva kaznena udaraca kod 0:0. To je potkrepljeno video-dokazima. Uvek insistiram na rezultatu, jer na taj način igrače privikavamo na pritiske i na seniorske zahteve, međutim, ne možemo reći da se kod nas u klubovima ne radi dobro. Dapače, radi se jako dobro. Dakako, može i bolje, te treba stremiti tome - dodao je on.

Hrvatskoj nedostaje infrastruktura kakvu je video vodeći tim u Mađarskoj i Srbiji.

- Možda je problem premali broj okupljanja. Hteli bismo da češće možemo da proveravamo igrače. Za tako nešto morali bismo da imamo svoj kamp. Videli smo u susednim državama, Srbiji i Mađarskoj, da to izgleda fenomenalno. Žalosno je da jedna Hrvatska, koja je u fudbalu po rezultatima daleko ispred spomenutih zemalja, nema tako nešto. Oni imaju gde da rade i grade, da mi posedujemo takav kamp, ne bi bilo nikakvog straha za hrvatski fudbal. Kako je Francuska napravila uzlet i postala uz Španiju najbolja u mlađim kategorijama u Evropi? Tako što je izgradila brojne kampove - dodao je selektor Hrvatske.

BONUS VIDEO 

 

PRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A ONDA SU SRBI POČELI SA ZLOČINOM! Rusija ismeva Nemačku, oduševljena šta su Srbi uradili pred meč sa Engleskom! (VIDEO)