"PUCAJU" SVI REDOM: Čak 17 igrača Partizana se upisalo u strelce

M. BLAŽIĆ

21. 10. 2021. u 22:27

POGAĐA Rikardo Gomeš ove sezone skoro kad god poželi, ali pogađaju praktično i svi ostali puleni Aleksandra Stanojevića, bez obzira na to koja su im primarna zaduženja u timu.

ПУЦАЈУ СВИ РЕДОМ: Чак 17 играча Партизана се уписало у стрелце

FOTO: M. Vukadinović

Odigrao je Partizan do sinoćne utakmice sa Gentom 21. meč u tri različita takmičenja i postigao čak 52 gola (36 u Superligi, 13 u Evropi i 3 u Kupu Srbije), a među strelcima se našlo čak 17 fudbalera.

Da crno-beli biju iz svih oružja pokazuje i podatak da posle prva tri meseca sezone 2021/2022. u statističkoj koloni namenjenoj strelcima od igrača sa značajnijom minutažom nema još samo imena Aleksandra Zdjelara i Aleksandra Miljkovića. Svi ostali su pogađali bar jednom, a neki i mnogo, mnogo više puta.

Predvodnik raspucane grupe fudbalera i apsolutni "dominator" u ovosezonskim brojkama je Rikardo Gomeš. Internacionalac sa Zelenortskih Ostrva je na savršen način započeo drugi mandat u Partizanu postigavši 18 golova na 21 odigranoj utakmici. Bio je Rikardo u 14 navrata precizan u Superligi, tri puta je bio strelac u kvalifikacijama Lige konferencija i jednom u grupnoj fazi takmičenja, na Kipru protiv Anortozisa.

Daleko iza nestvarno efikasnog napadača je iskusni vezista Bibars Natho, sa pet golova na kontu, a interesantno je da nijedan od njih nije postignut sa bele tačke pošto su crno-beli prvi penal u sezoni izveli na superligaškom gostovanju Napretku u 12. kolu. Po četiri gola upisali su novajlija Kvinsi Menig i sve bolji Miloš Jojić, dok su tri puta na semaforu bili kapiten Lazar Marković (sve u Evropi) i Filip Holender. Četiri fudbalera na kontu imaju dva pogotka (Terzić, Urošević, Pantić i Šćekić), dok su po jednom pogađali Vujačić, Saničanin, Obradović, Živković, Jović, Lutovac i Suma.

SVI STRELCI

Rikardo Gomeš 18

Bibars Natho 5
Kvinsi Menig4
Miloš Jojić 4
Lazar Marković 3
Filip Holender 3
Nikola Terzić 2
Danilo Pantić 2
Slobodan Urošević 2
Aleksandar Šćekić 2
Igor Vujačić 1
Siniša Saničanin 1
Ivan Obradović 1
Marko Živković 1
Nemanja Jović 1
Aleksandar Lutovac1
Sejduba Suma 1

Posebno raspoloženi za izvođenje golgeterskih radova puleni Aleksandra Stanojevića su bili u Superligi, gde su trenutno na proseku od tri postignuta gola (36 na 12 utakmica). Prosek je do pre nekoliko kola bio značajno "suroviji" pošto su Rikardo i drugovi do večitog derbija na sedam utakmica bili precizni 25 puta.

Na evropskoj sceni su u kvalifikacijama golovi bili, ako se tako može reći, pravilno raspoređeni. Dunajska Streda, Soči i Santa Klara su eliminisani sa po tri postignuta gola u dvomečima, dok je do sinoćnjeg okršaja sa Gentom Partizan prva dva rivala u grupi, Anortozis i Floru, savladao identičnim rezultatima - 2:0.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna