NAVIJAČ U ZATVORU ZBOG KOMENTARA NA INTERNETU Nadam se da će moj slučaj poslužiti kao odvraćanje drugima

Novosti online

01. 10. 2021. u 10:07

JEDAN navijač će morati u zatvor zbog onoga što je pisao na internetu.

НАВИЈАЧ У ЗАТВОРУ ЗБОГ КОМЕНТАРА НА ИНТЕРНЕТУ Надам се да ће мој случај послужити као одвраћање другима

Foto Thinkstock

Muškarac koji je svojim komentarom rasno zlostavljao veznog igrača Vest Bromvič Albiona Romejna Sojersa osuđen je na osam nedelja zatvora.

Sajmon Silvud, 50-godišnjak iz Engleske, bio je u januaru 2021. vrlo ljut što je njegov VBA izgubio od Mančester sitija s ubedljivih 0:5. Na internetu je, na rasnoj osnovi, vređao 29-godišnjeg tamnoputnog fudbalera, a kako je nedugo zatim pokrenut prekršajni postupak protiv njega, u nedelji za nama je doneta presuda.

Kako prenosi "Slobodna Dalmacija", Prekršajni sud u Birmingemu proglasio je ovog navijača krivim za objavljivanje "izrazito uvredljive poruke".

Foto: EPA-EFE/Peter Powell/POOL

Detalj sa meča Premijer lige

Silvud je priznao da je on napisao to što je napisao, ali se branio da mu je uređaj koji je koristio "automatski menjao reči" koje je koristio, ali sudija se na to nije obazirao, već je istakao da je "poruka jasno ukazivala na mržnju na rasnom osnovu".

Tužilaštvo je zahtevalo oštru kaznu, naglašavajući da se "pomenuto ponašanje ne sme tolerisati nigde, pa ni u fudbalu", pa je uz pomenutu zatvorsku kaznu, 50-godišnjak dužan da plati globu od 500 funti, još toliko i za sudske troškove, a VBA mu je doživotno zabranio dolazak na utakmice koje taj klub igra kao domaćin.

Sojers je, prenose engleski mediji, istakao da ga je ceo događaj veoma pogodio, ali je imao poruku i za navijače, i za kolege fudbalere:

- Nadam se da će ovaj slučaj poslužiti kao odvraćanje drugima. Ovo je incident koji me je duboko pogodio, ali hteo bih da podstaknem druge igrače da prijavljuju policiji sva rasna zlostavljanja.

BONUS VIDEO Novi navijački haos u Francuskoj

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DANAS JE DOBAR DAN ZA SRBIJU: Vučić se oglasio sa važnim vestima (FOTO)