VELIKA TUGA I POSLE 40 DANA: Održan pomen basisti „Riblje čorbe“ Miši Aleksiću

M.Ćunković

05. 01. 2021. u 12:56

NA beogradskom groblju Lešće danas je održan 40-dnevni pomen bas-gitaristi i jednom od osnivača „Riblje čorbe“ Miroslavu Miši Aleksiću, koji je preminuo 29. novembra 2020. u KBC „Bežanijska kosa“, od posledica virusa korona.

ВЕЛИКА ТУГА И ПОСЛЕ 40 ДАНА: Одржан помен басисти „Рибље чорбе“ Миши Алексићу

Foto: N.Skenderija

Čuveni roker je kremiran, a urna je položena posle ispraćaja. Pomen je održan nešto ranije, jer 40 dana od njegove smrti pada tačno u dane Božića.

Velika tuga zbog brzog, iznenadnog Mišinog odlaska, i dalje je vidljiva na licima prijatelja, kolega i članova rodbine koji su juče obišli njegovu večnu kuću. Među njih dvadesetak je, od članova benda, bio je klavijaturista Nikola Zorić, a došao je i menadžer benda u poslednjih nekoliko godina, Bane Obradović.

Pomenu su prisustvovali i vođa „Van Goga“ Zvonimir Đukić Đule, kao i Dragi i Žika Jelić, legende „JU grupe“. Mišina smrt, upravo na dan kad je „jU grupa“ obeležavala pola veka postojanja, u dobroj meri je pomutila i rastužila slavlje najdugovečnijeg srpskog benda. Na Lešće su stigli i najbliži saradnici „Riblje čorbe“ – binski tehničari, tonci...

Mišina supruga Jasmina i ćerka Mina, koje su izgubile svog najvećeg oslonca, stoički su podnele teške trenutke uz večnu kuću svog supruga i oca.

Sveštenik je održao opelo, a posle tridesetak minuta, okupljeni su se razišli, tiho pričajući kako i dalje ne veruju da nas je voljeni, uvek nasmejani Miša tako brzo i iznenada napustio.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

POSLEDNjI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

Poslednjih godina često se susrećemo sa raznim pokušajima ljudi koji su pogođeni istorijskim tragedijama, ili koji imaju nameru da vode kampanju za tobože „humanitarne“ ciljeve, da tvrde da je njihovo pitanje ekvivalentno holokaustu, ili da je u stvari slučaj genocida, piše direktor Centra "Simon Vizental" dr Efraim Zurof za Jerusalem post.

17. 04. 2024. u 17:57

Komentari (0)

ARIJANA NE MOŽE DA DOĐE SEBI: Udovica Siniše Mihajlović teško podnosi novu tragediju