MIMA KARADŽIĆ O SNIMANJU SERIJA U CRNOJ GORI: Nisam političar, već samo glumac

J. BANjANIN

31. 07. 2020. u 07:26

SVAKODNEVNIM snimanjem zauzetog glumca i producenta Milutina Mimu Karadžića, "uhvatili" smo između odlazaka na nekoliko setova.

МИМA КАРАЏИЋ О СНИМАЊУ СЕРИЈА У ЦРНОЈ ГОРИ: Нисам политичар, већ само глумац

Foto: Arhiv “Novosti”

Posle lika Čalije, vođe navijača niželigaškog fudbalskog kluba Bulbulder, u humorističkoj seriji "Drim tim", reditelja Dejana Zečevića, Mima je ove sedmice angažovan na snimanju "Kalkanskih krugova", porodične drame sa elementima misterije i trilera u režiji Milana Karadžića. Ranije je Mima, u ekranizaciji biografije kralja Aleksandra Prvog Karađorđevića, "Kralj", reditelja Zdravka Šotre, oživeo lik Puniše Račića, srpskog političara iz Crne Gore.

Mima je neraskidivo povezan sa rodnim kršem i priobaljem, ovekovečenim u serijama "Biser Bojane" i "Budva na pjenu od mora", u kojima je igrao vodeće uloge, Nikole Popovića i Save Bačića. Pojedini mediji preneli su da Karadžić više neće snimati u Crnoj Gori, ali istina je, kako je izjavio, za "Novosti", nešto drugačija.

Foto: Arhiv “Novosti”

- Snimam non-stop i radiću barem do novembra. Potpuno je netačno da neću nikada više snimati u Crnoj Gori. Ako napišete takvo nešto, to se odmah odnosi na politiku. Nisam političar, samo sam glumac - izričit je Karadžić. - Serije poput "Budve na pjenu od mora", "Gorčila" i "Bisera Bojane" emitovane su, a prikazuju se i dalje u celom regionu od Makedonije do Slovenije. Repriziraju ih po nekoliko puta, jer su veoma popularne. Te serije jedino nisu prošle u Crnoj Gori, zato što određene institucije i televizije, jednostavno, nisu zainteresovane. Niti ima njihovog zanimanja, niti ima bilo kakve varijante da se nastavi snimanje, bilo kojeg od tih ostvarenja. Ne moramo mi, daj Bože, neka nastavi neko drugi i mlađi. Ima Cetinjska akademija, pa neka je iskoriste kako valja i kako dolikuje.

Foto: Arhiv “Novosti”

A da li će zbog izostanka podrške Crne Gore, zaista, biti stavljena tačka na nastavke "Budve" i "Bisera", ostaje da se vidi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!