BRATSKE VEZE SU NERASKIDIVE: Predsednik pokrajinske vlade Igor Mirović u poseti Republici Srpskoj

J. S.

27. 04. 2021. u 19:16

VEZE Republike Srbije i Republike Srpske su neraskidive, saradnja na svim nivoima uspešno se odvija, i to je nam je zajednički prioritet.

БРАТСКЕ ВЕЗЕ СУ НЕРАСКИДИВЕ: Председник покрајинске владе Игор Мировић у посети Републици Српској

Foto: Pokrajinska vlada

Ovo je izjavio predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović danas u Banjaluci posle sastanka sa predsednikom Vlade Republike Srpske Radovanom Viškovićem.

Na sastanku održanom u Vladi Republike Srpske razgovarano je o dosadašnjoj saradnji, kao i o sprovođenju Sporazuma koji su potpisali Mirović i Višković 2019. godine i kojim je, kako je ocenjeno, saradnja AP Vojvodine i Srpske na svim nivoima intenzivirana.

- Vojvodina je snažno posvećena saradnji sa Republikom Srpskom i ota saradnja je u protekle četiri godine značajno unapređena. Kao jedan od najrazvijenijih srpskih krajeva Vojvodina ima obavezu i potrebu da radi na zajedništvu, povezivanju naših ljudi, institucija i ustanova, jer sve to rezultira i razvojem ekonomija – ocenio je Mirović.

Višković je kazao da Vojvodinu i Srpsku vezuju ne samo ekonomske teme, već i bratske i prijateljske veze.

- Na današnjem sastanku dogovoren je zajednički nastup naših privrednika na međunarodnim sajmovima što će biti prilika za promociju zajedničkih potencijala - kazao je Višković i dodao da je bilo reči i o razmeni iskustava u sferi privlačenja stranih investicija i korišćenja sredstava iz EU fondova.

POMOĆ STRADALIMA U ZEMLjOTRESU

MIROVIĆ je danas, posle sastanka u Vladi Republike Srpske, posetio opštinu Kostajnica povodom uručenja građevinskog materijala – pomoći koju je obezbedila Pokrajinska vlada, preko Fonda za izbegla, raseljena lica i za saradnju sa Srbima u regionu, za 53 porodice čiji su stambeni i prateći objekti uništeni posle zemljotresa.

- Mi na delu pokazujemo bratstvo, solidarnost, zajedništvo, pokazujemo da nam je stalo do naroda Republike Srpske i da naša zajednička politika mora biti politika usmerena na korist svih građana. Uz podršku predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića svi zajedno ćemo se potruditi da obezbedimo uslove da se život u Kostajnici što pre vrati u normalu - rekao je predsednik Mirović.

Mirović je tokom današnje posete Banjaluci razgovarao i sa srpskim članom Predsedništva BiH Miloradom Dodikom, koji mu je zahvalio na pomoći koju je Vojvodina obezbedila za saniranje posledica zemljotresa u Kostajnici.

Foto: Pokrajinska vlada

Radnoj poseti prisustvovali su i pokrajinski sekretar za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Aleksandar Sofić i direktor Fonda za izbegla, raseljena lica i za saradnju sa Srbima u regionu Duško Ćutilo.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije