PRETUČEN PA PODLEGAO U KUĆI: Sarajlije uhapšene zbog ubistva Predraga Mojevića u Istočnom Novom Sarajevu

O. MATAVULJ

08. 04. 2021. u 06:08

ПРЕТУЧЕН ПА ПОДЛЕГАО У КУЋИ: Сарајлије ухапшене због убиства Предрага Мојевића у Источном Новом Сарајеву

Foto O. Matavulj

SMAIL Osivčić i Adnan Čeljo iz Sarajeva uhapšeni su zbog sumnje da su u ponedeljak napali i pretukli Predraga Mojevića (45) iz Istočnog Novog Sarajeva koji je naknadno preminuo od zadobijenih povreda.

Kako saznajemo, osumnjičeni su poznati kao kriminogene osobe, a i žrtva se ranije dovodila u vezu s određenim krivičnim delima, i konzumacijom narkotika.

Izvor blizak istrazi kaže da je Mojević pretučen na području Istočnog Novog Sarajeva u jutarnjim časovima.

- Nakon napada, Mojević je sam otišao u Dom zdravlja gde mu je ukazana lekarska pomoć, nakon čega je pušten kući. Međutim, naveče mu je pozlilo i preminuo je. Mrtvog u kući ga je pronašao otac koji je o tome obavestio policiju, a obdukcijom je utvrđeno da je podlegao od zadobijenih povreda - kaže izvor blizak istrazi.

Nezvanično saznajemo da je i napad prijavljen policiji, koja je utvrdila da su nepoznati napadači vozilom pobegli prema Kantonu Sarajevu pa su za tim vozilom raspisali potragu.

BOGATI DOSIJEI

UHAPŠENI Smail Osivčić učesnik je više obračuna i pucnjava u Sarajevu i ima bogat kriminalni dosije. Kao 15-godišnjak 2009. je hapšen i procesuiran jer je u trolejbusu nožem u grudi ubo A. F. (16). Četiri godine kasnije osuđen je na dve godine zatvora zbog pokušaja ubistva Borisa Gutovića u Dobrinji...

U međuvremenu su tražili Mojevića kako bi došao u policiju i dao izjavu o napadu.

Međutim, nisu ga pronašli na adresi stanovanja, a kasnije im je javljeno da je preminuo.

Portparol PU Istočno Sarajevo Vesna Stokanić kaže da policija u utorak u 21.25 časova obaveštena da je P. M. pronađen mrtav u svojoj kući.

- Izvršen je uviđaj i isti dan policija je identifikovala S. O. i A. Č. koji su uhapšeni na području Kantona Sarajevo zbog sumnje da su počinili krivično delo teška telesna povreda sa smrtnim ishodom - rekla je Stokanićeva.

Motiv napada se utvrđuje, a u policiji sumnjaju da se napad na Mojevića može dovesti u vezu sa kopuprodajom narkotika.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)