EPIDEMIOLOŠKA SITUACIJA U SEMBERIJI SVE GORA: Na lečenju 78 pacijenata

V. M.

04. 04. 2021. u 14:46

NA lečenju u bijeljinskim kovid bolnicama je 78 pacijenata od kojih je 23 na respiratoru, a 41 na kiseničnoj terapiji, rekao nam je profesor dr Zlatko Maksimović, direktor OB “Sveti vračevi”, ističući da su “ gotovo svi pacijenti sa teškim kliničkim slikama, a 30 je životno ugroženo”

ЕПИДЕМИОЛОШКА СИТУАЦИЈА У СЕМБЕРИЈИ СВЕ ГОРА: На лечењу 78 пацијената

Foto: V. M.

U protekla 24 sata bilo je pet prijema.Epidemiološka situacija se iz dana u dan pogoršava, a ono što posebno zabrinjava jesu teške kliničke slike kod pacijenata na samom prijemu, ističu u ustanovi.

- Takođe, u ovom talasu pandemije starosna granica obolelih je pomerena ka mlađim osobama, koje uglavnom nemaju ranije dijagnostikovane hronične bolesti. Oboleli od kovida 19 duže borave na bolničkom lečenju, a procenat smrtnosti je, na žalost, povećan -kaže profesor dr Maksimović. Apelujemo na javnost da situaciju shvate krajnje ozbiljno, te da se u skladu sa tim pridržavaju svih propisanih mera zaštite, jer to je jedini način da zaustavimo dalje eksponencijalno širenje infekcije korona virusom . Redovnim nošenjem maske, dezinfekcijom ruku i izb egavanjem okupljanja, zaštitićemo svoje zdravlje i ljudi oko nas.

U protekla 24 sata u Bijeljini je evidentirano još 14 novozaraženih korona virusom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju