DODIK NE VERUJE U BUDUĆNOST BIH: Srpska bi kao nezavisna sigurno imala bolji standard

Tanjug

03. 04. 2021. u 23:10

SRPSKI član i predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik rekao je da ne veruje u budućnost postojanja BiH i da se u političkom smislu zalaže za miran razlaz BiH i etabliranje Republike Srpske kao nezavisne države, koja bi, kako ocenjuje, u tom slučaju sigurno imala i bolji standard.

ДОДИК НЕ ВЕРУЈЕ У БУДУЋНОСТ БИХ: Српска би као независна сигурно имала бољи стандард

Foto: EPA

- “Perspektiva je da se obezbede neutralni, mirni uslovi za razlaz u BiH. To nije nikakva nasilna secesija, nego proces koji će omogućiti pravo naroda na samoopredeljenje. To je nešto što jedino vidim u budućnosti u BiH”  - rekao je Dodik u intervjuu za Srnu.

Smatra i da je samo Republika Srpska dobro mesto za Srbe i narod koji živi u Srpskoj i da je siguran da bi bio bolji standard da je Srpska nezavisna, ali isto tako da bi bolje živeli i Bošnjaci i Hrvati da sa svojih stanovišta i potencijala jačaju svoju društvenu zajednicu i ekonomiju, prenosi RTRS.

On veruje da će Republika Srpska kad tad biti nezavisna država srpskog naroda i drugih koji u njoj žive, napominjući da Srpska ima svoje stanovništvo, teritoriju, granice, da je definisana sa teritorijalno-političkog okvira, ima svoje instucije.

Prema njegovom mišljenju, održavanje ovakve BiH je pogrešno, i kaže da se treba okrenuti realnosti, kao i da je samo moguć mirni razlaz, proglašenje Republike Srpske nezavisnom državom, Herceg Bosne nezavisnom, i nezavisne države za Bošnjake.

- To bi učinilo narode spokojnijim, bolje usmerenim na saradnju - smatra on.

Dodik je istakao i da su zablude to da će njegovim rušenjem biti srušena Republika Srpska.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

KLIKNITE ZA VIŠE VESTI

Komentari (0)