IZREČENA PRESUDA OSMICI: Direktor obaveštajne službe oslobođen krivice

O. M.

19. 02. 2021. u 12:42

SUD BiH oslobodio je optužbe direktora Obaveštajno-bezbednosne agencije (OBA) BiH Osmana Mehmedagića zvanog Osmica i radnika te agencije Muhameda Pekića za zloupotrebu službenog položaja u slučaju izuzimanja snimaka iz "BH Pošte".

ИЗРЕЧЕНА ПРЕСУДА ОСМИЦИ: Директор обавештајне службе ослобођен кривице

Foto: Avaz

Presudu je izrekao sudija Branko Perić i to svega pola sata nakon okončanja završnih reči tužilaštva i odbrane. U presudi je navedeno da Mehmedagić i Pekić nisu krivi za delo koje im je stavljeno na teret, odnosno da tužilaštvo nije uspelo da dokaže njihovu krivicu.

Prethodno je tužilac Oleg Čavka tražio da se oni oglase krivim i osude u skladu sa zakonom. Tražio je i da se Osmici zabrani obavljanje funkcije direktora OBA na period od pet godina. S druge strane odbrana je tražila oslobađajuću presudu.

Optužnicom obojici je na teret stavljeno da su u privatne svrhe koristili resurse i kapacitete OBA da bi došli do informacija i fotografija o pošiljaocu anonimne prijave koja je protiv Osmice ranije podnesena Tužilaštvu BiH.

Radi se o izuzimanju i objavljivanju snimaka s nadzorne kamere poslovnice "BH Pošta" na kojima se vidi nepoznata žena koja je navodno podnela prijavu protiv Mehmedagića. Snimke je objavio portal istraga.ba, navodeći da je na snimku Mirela Bubalo, savetnica ministra MUP FBiH Aljoše Čampare, čiji su lični podaci i adresa javno objavljeni.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju