ČAPUTOVA SOKOLI „MEĐAŠE“: Pismo zahvalnosti Dečjoj ambasadi od predsednice Slovačke

V.Mitrić

22. 01. 2021. u 21:47

PREDSEDNICA Republike Slovačke, Zuzana Čaputova, u pismu koji je poslala Dečjoj ambasadi „Međaši“ i maloj ambasadorki Mišel Mišković, zahavljuje se, od srca, na dobijenom visokom uzdarju ove humanitarne organizacije, koja deluje više od tri decenije, „Zlatna dečja stolica“, koje je primio ambasador te zemlje u BiH.

ЧАПУТОВА СОКОЛИ „МЕЂАШЕ“: Писмо захвалности Дечјој амбасади од председнице Словачке

Foto: V.Mitrić

Čaputova ističe da se zahvaljuje i za „sve što Dečja ambasada radi u interesu najmlađih naraštaja, ne samo u BiH“.

- Vaše interesovanje za svet oko sebe i trud za njegovo poboljšanje pozitivan je primer mladima u celom svetu- napisala je predsednica Slovačke, koja je upoznata da „Međaši“ imaju velike zasluge, pored ostalog, za evakuaciju 50 hiljada dece i majki na samom početku rata iz Sarajeva i Mostara, a da, danas, brine brigu o pravima deteta, kroz rad Dečjeg suda, humanitarne aktgivnosti, borbu da se formira Alimentacioni fond u zemljama gde ga nema i da policija ne hapsi pred roditeljima.

- Veoma mi je stalo do toga da vašim i budućim mladimi generacijama zagovaramo iste vrednosti. Moja želja je da se zajedno trudimo i menjamo stvari na bolje, u smislu da svet kojem ćete i u budućnosti pripadati bude onaj u kom ćete vi donositi odluke i da ne bude svet nesavladivih izazova i nerešivih problema koje nasledite od naše generacije.

Po rečima predsednice Slovačke DA „Međaši“, „svima nama ukazuje na to koliko ima smisla za pravdu i spremnost za pružanje ruku pomoći onima kojima je potrebna“. Osim što je pohvalila dosadašnji rad, predsednica ih je oskololila da istraju u radu i da pružanje pomoći deci ostane za njih životna misija.

Dušan Tomić, Srbin iz sela Međaša, inače advokat, koji je osnovao ovu humanitarnu organizaciju u rodnom mestu, čije je sedište jedno vreme bilo u Sarajevu, kaže da je podrška i zahvalost predsednice Slovačke, „velika čast, obaveza i zadovoljstvo za sve ovdašnje aktiviste i njihove saradnike koji deluju širom regiona i sveta“.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)