DODIKOV VELIKI DOGOVOR SA RUSIMA: Zatvoriti Kancelariju visokog predstavnika!

Novosti online

22. 01. 2021. u 16:36

SRPSKI član i predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik primio je akreditivno pismo novoimenovanog ambasadora Rusije u BiH Igora Kalabuhova, a potom su se u razgovoru saglasili da je neophodno zatvoriti Kancelariju visokog predstavnika da bi se domaćim vlastima i političarima omogućilo da preuzmu potpunu odgovornost odlučivanja.

ДОДИКОВ ВЕЛИКИ ДОГОВОР СА РУСИМА: Затворити Канцеларију високог представника!

Foto: RTRS printskrin

Tokom razgovora Dodik i novoimenovani ruski ambasador ukazali su na neophodnost doslednog poštovanja Dejtonskog sporazuma.

Oni su pozdravili dobre i stabilne političke odnose i bilateralnu saradnju dve zemlje.

Tokom susreta je istaknuto da nema otvorenih pitanja i izražena je nada da će se bilateralna saradnja nastaviti razvijati na obostranu korist. Posebno je naglašeno da ima prostora za unapređenje ekonomske, kulturne i obrazovne saradnje, saopšteno je iz Predsedništva BiH

Dodik je informisao Kalabuhova o unutrašnjopolitičkoj situaciji u BiH, a bilo je reči i o problemu ilegalnih migranata u BiH.

Kalabuhov je istakao da Rusija dosledno zagovara suverenitet i teritorijalni integritet BiH, garantovan Dejtonskim mirovnim sporazumom, kao i ravnopravnost tri konstitutivna naroda i dva entiteta BiH.

On je rekao i da Rusija smatra BiH važnim političkim, trgovinskim i ekonomskim partnerom i dodao da dve zemlje ujedinjuju zajednička istorija, kulturna i duhovna bliskost.

Tokom susreta pomenuta je i nedavna poseta BiH ministra inostranih poslova Rusije Sergeja Lavrova, koja svedoči dobrim bilateralnim odnosima dve zemlje.

Dodik je zamolio ambasadora Kalabuhova da prenese iskrene i srdačne pozdrave predsedniku Ruske Federacije Vladimiru Putinu.

On je izrazio nadu da će dosadašnja izuzetno dobra saradnja biti nastavljena i tokom mandata novoimenovanog ambasadora Kalabuhova, kojem je poželeo uspeh u radu.

(Srna)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DANAS JE DOBAR DAN ZA SRBIJU: Vučić se oglasio sa važnim vestima (FOTO)