PRIJAVIO LAŽNO RAZBOJNIŠTVO: Udario sam sebe, uzeo novac od firme, a sad sve priznao

O.M.

22. 01. 2021. u 15:39

VOZAČ kombija Radan Mirnić (29) iz Banjaluke lažno je prijavio da su ga na magistralnom putu Prijedor - Banjaluka "audijem" presrela i opljačkala tri razbojnika, od kojih je jedan bio naoružan pištoljem.

ПРИЈАВИО ЛАЖНО РАЗБОЈНИШТВО: Ударио сам себе, узео новац од фирме, а сад све признао

Ilustracija / Foto Depositphotos

Kako saznajemo Mirnić je to priznao tokom kriminalističke obrade, a kod njega je pronađen deo novca, koji je prijavio da je ukraden od njegove firme. Ostatak je, kako saznajemo, potrošio tako što je platio određene račune. Mirnić je imao i dve povrede na glavi, tvrdeći da ga je jedan razbojnik udario pištoljem, a drugi nogom. Veruje se da je obe povrede naneo sam sebi da bi mu priča bila uverljivija.

- Nad R. M. je u toku kriminalistička obrada zbog sumnje da je počinio krivična dela lažno prijavljivanje i utaja - rekla je portparol PU Banja Luka Danijela Mučibabić.

Pojašnjava da je vozač lažno prijavio da su tri nepoznata muškarca, od kojih je jedan bio naružan i maskiran, 19. januara nad njim izvršila razbojništvo nakon što su ga na putu presreli "audijem". Prema prijavi iz kabine su mu ukrali torbicu sa 1.200 evra, 1.000 kuna i 100 KM, vlasništvo firme, te njegovih 100 KM i 50 evra.

- Prikupljeni su materijalni dokazi i utvrđeno je da nad R. M. nije izvršeno razbojništvo. Kod njega su pronađeni i oduzeti predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem ovog krivičnog dela - kaže Mučibabić, dodajući da je o svemu obavešteno tužilaštvo.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)