POZITIVNO 48 STARIJIH KORISNIKA: Porastao broj zaraženih u Domu penzionera Banjaluka

R.S.

17. 12. 2020. u 11:24

Nakon pristiglih rezultata testiranja, broj zaraženih virusom korona u Domu penzionera Banjaluka popeo se na 48 pozitivnih korisnika, saopšteno je danas iz ove institucije.

ПОЗИТИВНО 48 СТАРИЈИХ КОРИСНИКА: Порастао број заражених у Дому пензионера Бањалука

Foto: Dom Penzionera BL

Kako se navodi stigli su rezultati svih testiranih korisnika i zaposlenih.

-Trenutno, sa novopristiglim podacima, u Domu imamo ukupno 48 pozitivnih korisnika od kojih se 13 nalazi na bolničkom lečenju dok je preostalih 35 u domu u izolaciji i stabilnog su zdravstvenog stanja -precizirano je.

Kada su u pitanju zaposleni, u saopštenju se navodi da je njih osam pozitivno na korona virus i svi imaju lakše simptome i nalaze se u kućnoj izolaciji.

-Podsećamo da su u Domu na snazi bile propisane mere koje su za cilj imale da se virus ne proširi među korisnike i one su davale rezultate od početka pandemije pa sve do 26. novembra 2020. godine kada je registrovan prvi oboleli korisnik na koronu, a koji je bio na bolničkom lečenju u UKC Banjaluka - navedeno je u saopštenju.

o svim koracima i merama koje preduzimaju, tvrde da su redovno obaveštavali Higijensko epidemiološku službu JU Dom zdravlja Banjaluka i postupali u skladu sa preporukama Instituta za javno zdravlje RS.

- Od 2.decembra 2020. ishrana korisnika se provodi po sobama i zabranjene su posete. Takođe, umesto jedanput sedmično dodatnu dezinfekciju svih prostorija provodimo više puta sedmičnio. Redovno se koristi sva potrebna zaštitna oprema i provode propisane higijensko-epidemiološke mere - saopšteno je.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a