REAKCIJE IZ REPUBLIKE SRPSKE NA REZULTATE IZBORA U CRNOJ GORI

S. M.

31. 08. 2020. u 13:01

PREDSEDNIK SNSD Milorad Dodik izrazio je zadovoljstvo zbog činjenice da su izbori u Crnoj Gori protekli mirno i da je u takvoj atmosferi proteklo i zbrajanje rezultata.

РЕАКЦИЈЕ ИЗ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ НА РЕЗУЛТАТЕ ИЗБОРА У ЦРНОЈ ГОРИ

Foto: D. Milovanović

-Koalicijama “Za budućnost Crne Gore”, “Mir je naša nacija” i “Crno na bijelo”  čestitam na pobedi i želim da Crna Gora što pre dobije novu vladu po mjeri glasova građana koji su juče u velikom broju izašli na izbore-rekao je Dodik.


On je istakao da očekuje da će sa novom crnogorskom vladom biti odlična saradnja, na dobrobit građana Crne Gore, Republike Srpske i BiH.
BRANISLAV BORENOVIĆ, PREDSEDNIK PDP

Predsednik PDP Branislav Borenović rekao je da je pobeda opozicionih lidera i stranaka u Crnoj Gori na parlamentarnim izborima pobjeda vjere, tradicije i ponovo probuđenog čuvenog čojstva srpske braće u Crnoj Gori.Borenović je naglasio da je to pobeda za budućnost Crne Gore, za mir, jednakost svih naroda, za bolje odnose u regionu.On je istakao da su rezultati jučerašnjih izbora, na kojima su opozicione stranke sa svojim listama ostvarile natpolovičnu većinu u crnogorskom parlamentu, sa velikim oduševljenjem dočekani u Republici Srpskoj.

MIRKO ŠAROVIĆ, PREDSEDNIK SDS

Predsednik SDS Mirko Šarović čestitao je narodu i koaliciji "Za budućnost Crne Gore" pobedu na parlamentarnim izborima u toj zemlji, izrazivši očekivanje da će izborni pobjednici formirati vladu koja će što pre čvrsto stati u odbranu svetinja u Crnoj Gori i van snage staviti sporni Zakon o slobodi vroispovesti.Šarović je naglasio da su u Crnoj Gori pobedili hrabrost, istina i vera.

On je istakao da su kampanju opozicije u Crnoj Gori proteklih meseci krasili jedinstvo i čojstvo, te da je zbog toga ostvaren veliki cilj - zaštita imovine Srpske pravoslavne crkve.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EJ, LJUDI, ALI BUGARSKA... Ovom pričom je Nikola Jokić šokirao Amere