RADOST ZA PENZIONERE U BIJELJINI: Grad uplaćuje novac za boravak u banji

V. Mitrić

30. 07. 2020. u 20:33

GRAD Bijeljina uplatiće Udruženju penzionera 50.000 konvertibilnih maraka namenjenih za boravak i tretman oko 150 najugroženijih članova ovog udruženja u Banji „Dvorovi“.

РАДОСТ ЗА ПЕНЗИОНЕРЕ У БИЈЕЉИНИ: Град уплаћује новац за боравак у бањи

V. Mitrić

Na ovaj način Gradska uprava će pomoći starijim članovima lokalne zajednice koji nemaju para da sebi obezbede banjsko lečenje, izjavio je gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić.

Grad je potpisao sporazum sa Udruženjem penzionera, za nekoliko dana novac će biti uplaćen i ubrzo će moći da počnu  lečenja tih ljudi.
- Od početka pandemije korona virusa  grad je obezbedio oko 7.000 zaštitnih maski i  25.000 KM jednokratne pomoći i tako će biti u budućnosti – kaže Mićić.
Vršilac dužnosti predsednika bijeljinskog Udruženja penzionera Đuro Stanojlović kaže da Gradska uprava godinama pomaže penzionerima, ali prvi put na ovaj način.
- Zahvalni smo Gradu i gradonačelniku na pomoći jer je ekonomska situacija veoma teška. Oko 70 odsto penzionera živi na ivici egzistencije. Bijeljina ima registrovanih 15.696 penzionera, u Udruženju je njih 10.376, a čak 3.000 ima minimalnu penziju od 180 KM – upozorio je Stanojlović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!