U SRPSKOJ, POSLE TERORIZMA U MOSKVI, BEZBEDNOST NA VIŠEM NIVOU: Pojačano prisustvo policije

S. MIŠLjENOVIĆ

26. 03. 2024. u 19:30

POSLE terorističkog napada u Moskvi, povećano je prisustvo policije sa dugim cevima na javnim mestima u Srpskoj, a poseban akcenat je na obezbeđenju škola. To uliva sigurnost našim građanima.

У СРПСКОЈ, ПОСЛЕ ТЕРОРИЗМА У МОСКВИ, БЕЗБЕДНОСТ НА ВИШЕМ НИВОУ: Појачано присуство полиције

Foto: RTRS

Pojačano je prisustvo pripadnika MUP u tržnim centrima i drugim mestima gde se okuplja veliki broj građana. Pojačaćemo bezbednost svih institucija, uvesti brojnije patrole, posebno između Republike Srpske i kantona gde postoji veći tranzit, poručio je ministar unutrašnjih poslova RS Siniša Karan.

Istakao je da je poslednji teroristički napad u Moskvi pojačao aktivnosti MUP-a, s obizrom na to da može da bude povod radikalno nastrojenim licima da izazivaju strah i paniku kod stanovništva.

Prema njegovim rečima, bezbednosna procena MUP nakon dešavanja u svetu, odnosi se posebno na one koje mogu imati refleksiju i na BiH, kao što je terorizam.

Karan je ukazao da je posebna akcenat na obezbeđenju škola i đaka, kao i da će aktivirati dodatni planovi da bi se zaštitila deca.

Rizik od priliva migranata

MINISTAR Karan kaže da je poseban rizik od novog priliva migranata, što je bezbednosni problem.

- Migracije su pod kontrolom, ali preti migrantski talas i tada bi kao tranzitna zemlja mogli doći u nesaglediv problem. Tu su i lica koja su radikalna i spremna na delovanje, tako da ćemo i na to obratiti pažnju kada je reč o migrantima. Imamo pojačanu saradnju sa međunarodnim organizacijama - naveo je Karan.

- Dolaze praznici, tada će biti posebne mere obezbeđenja. Potrebno je da MUP izvrši reviziju i analizu svih sektora kada je reč o službi za zaštitu lica i imovine na mestima većih okupljanja. Sve radimo da bismo mogli brzo i adekvatno reagovati, naglasio je Karan. Ukazao je da rade posebne obuke da bi SAJ i druge službe odgovorile svim izazovima.

- Uveravamo građane da činimo sve da održimo povoljno stanje bezbednosti. Angažovali smo i posebne jedinice koje će pratiti aktivnosti na internetu - dodao je ministar unutrašnjih poslova.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)