OPROŠTAJ OD BIVŠEG PREDSEDNIKA SO: U Ugljeviku održana komemoracija povodom smrti Đoke Simića

Владимир Митрић
Vladimir Mitrić

14. 10. 2023. u 16:45

Komemoracija povodom smrti Đoke Simića, bivšeg predsednika Skupštine opštine Ugljevik održana je danas u ugljevičkom Centru za kulturu “Filip Višnjić”.

ОПРОШТАЈ ОД БИВШЕГ ПРЕДСЕДНИКА СО: У Угљевику одржана комеморација поводом смрти Ђоке Симића

Foto :V ;Mitrić

Protojerej-stavrofor Milan Topić izrazio je saučešće Simićevoj porodici u ime Crkvene opštine Ugljevik i Arhijerejskog namesništva ugljevičko-janjskog.

- Molićemo se Bogu  da Gospod primi dušu njegovu u Carstvo nebesko u naručje pravednih gde su  svi upokojeni-rekao je Topić.

O političkom delovanju Simića, zajedničkom radu, veoma uspešnoj saradnji i rukovođenju opštinom Ugljevik govorio je načelnik Ugljevika Vasilije Perić uz izraz najdubljeg saučešća njegovoj porodici. Perić je za Simića rekao da da je reč o velikom čoveku, stručnjaku, funkcioneru, čovekoljupcu, rodoljubu, profesoru, sugrađaninu, suprugu, ocu i dedi. Simić je imao osećaj za svakog čovjeka, istakao je Perić, te rekao da je spadao u one ljude koji su se iz dubine duše radovali uspesima.

- Živeo je mirno i tiho sa uvek svojstvenim njemu milim osmehom koje je grejalo dušu svakoga koga sretne i u dobru i u zlu - rekao je Perić.

U ime Srednjoškolskog centra “Mihailo Petrović Alas” dugogodišnja koleginica i direktor Vesna Lakić obratila se dirljivim riječima o Simiću koji u ovoj školi radio punih 22 godine.

- Bio je omiljeni profesor i divan kolega, iza njega u našoj školi ostaće tragovi uspešnog rada, brojne diplome, zlatne medalje i priznanja - rekla je Lakićeva.

Đoko Simić je bio profesor fizičke kulture i vaspitanja, radio je u Srednjoškolskom centru “Mihailo Petrović Alas” nakon čega je obavljao dužnost predsednika Skupštine opštine Ugljevik,  potpredsednika Skupštine opštine Ugljevik, direktora JP Sportsko-rekreativni centar bazeni “Rudar” a bio je i predsednik Nadzornog odbora Rudnika i termoelektrane Ugljevik.

Preminuo je juče u 67 godini života a  sahranjen je danas na groblju u rodnom mestu Donjem Zabrđu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)