SRBI JOŠ PAMTE RADOVANA: Zašto Britanci maltretiraju Karadžića?

Novosti online

09. 01. 2023. u 20:05

SVAKO od nas treba da doprinese da Republika Srpska opstane još mnogo godina, rekla je kćerka prvog predsednika Republike Srpske Radovana Karadžića Sonja Karadžić-Jovičević.

СРБИ ЈОШ ПАМТЕ РАДОВАНА: Зашто Британци малтретирају Караџића?

Foto AP

- Radi se o nadi, trudu i želji da svako od nas doprinese da opstane Republika Srpska, koja već uspešno opstaje 31. godinu - rekla je Karadžić-Jovičević.

Kćerka prvog predsednika Republike Srpske Radovana Karadžića ističe da je oduvek postojala nada, da će Srpska koja je nastala kao odgovor na silne pritiske, zaštititi svoj narod, za šta je bio potreban veliki trud.

Kada je reč o nastanku imena Republike Srpske, Karadžić-Jovičević ističe, da prvobitno ime nije imalo smisla za opstanak.

- Proglašenjem Srpske Republike BiH, mi kao srpski narod hteli smo da zaštitimo Srbe na teritorijama BiH, gde živi srpski narod. Pokazalo se da nema smisla zadržati prvobitno ime, te se ispostavilo da je nekoliko ljudi, došlo na ideju da nam u tom imenu BiH nije potrebna. Pokazalo se da nas BiH ne želi - dodaje Karadžić-Jovičević.

Foto privatna arhiva

Kada je reč o kontaktu sa ocem, Sonja ističe da je on pod sankcijama, jer kako kažu, on još uvek ima uticaj na srpski narod, još uvek ga pamte.

- Nazvao me na Božić, a dozvoljeno mu je da ima jedan telefonski poziv jednom sedmično, od pet minuta, na engleskom jeziku - kaže Karadžić-Jovičević.

Sonja Karadžić-Jovičević je čestitala Dan Republike, te i treći dan Božića, uz poruku "Mir Božiji, Hristos se rodi"! 

(RTRS)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu