AMETOVIĆIMA OPŠTINA REKONSTRUIŠE KUĆU: Nemanju (9) je ubio gas, ali će bar njegove sestre i brat dostojno živeti

30. 10. 2022. u 17:52

DRAGAN Ametović (38) iz Radalja, samohrani otac sa troje dece, dobiće uskoro, kako je i obećao Zoran Jevtić, predsednik opštine Mali Zvornik, krov nad glavom.

 АМЕТОВИЋИМА ОПШТИНА РЕКОНСТРУИШЕ КУЋУ: Немању (9) је убио гас, али ће бар његове сестре и брат достојно живети

foto:V.Mitrić

Opština Mali Zvornik će  obnoviti porodičnu kuću, o čemu  je Centrar za socijalni rad  potpisao ugovor sa izvođačima radova, koji imaju dok od  dva meseca. Majstorima je uplaćeno milion dinara avansa, koliko je Ametović dobio iz lokalne kase. Građevinski inženjer, Zorana Brkića, kaže da će, po ugovoru, radovi početi najkasnije za dve nedelje.

- Predstoji kompletna rekonstrukcija i sanacija kuće, uz izgradnju novih oko 28 kvadrata za potrebe uređenja kupatila i terase, koji trenutno ne postoje u okviru kuće - priča Brkić. - Predviđena je celokupna obnova zidova i podova, zamena krova i stolarije, postavljanje termoizolacije i izrada fasade na kući. Postojeći objekat je površine 78, 50 kvadrata, dok će buduća kuća imati 105,74 kvadratnih metara.

Ako se radovi budu odvijali po planu i ne bude prekida usled padavina, Ametovići bi u novi dom mogli da se usele oko Nove godine, kažu u lokalnoj samoupravi. Do tada će boraviti u privremenom smeštaju u stanu Osnovne škole „Stevan Filipović“, koji je obezbedila opština Mali Zvornik.

Dragan Ametović je potvrdio da su on i njegovo troje dece sada dobro nakon otpuštanja iz bolnice, gde su bili nekoliko dana na lečenju zbog udisanja ugljen dioksida, dodajući da su to pokazali i zdravstveni pregledi koje su on i deca nedavno obavili.

Ametović je rekao da deca trenutno imaju sve što im je neophodno za život, dovoljno hrane, odeće i ogreva, te da zimu dočekuju zbrinuti, zahvaljujući opštini i sugrađanima koji su se odazvali i pomogli, posle tragedije koja ga je zadesila pre mesec dana, kada je od trovanja gasom preminuo njegov devetogodišnji sin Nemanja.

Najstarija među decom, devojčica Milka (11), ide u pet razred Osnovne škole „Stevan Filipović“ u Radalju, sedmogodišnji Aleksandar ide u prvi razred Osnovne škole u Lipovom Brdu, dok najmlađa ćerka ima samo tri godine. Budući da su odlični učenici i da vole školu, kakav je bio i Nemanja, otac dece kaže da mu je nakon izgradnje kuće najvažnije da se deca školuju i postanu dobri ljudi, kao da će svi njegovi napori u budućem periodu ići u tom pravcu.

Podsetimo, javnost je šokirala tragedija koja se dogodila 24. septembra, kada je otkriveno da je u kući Ametovića konstatovana je smrt devetogodišnjeg dečaka. Njegova 11-godišnja sestra i otac star 39 godina prevezeni su u teškom stanju bolnicu u Loznici i zadržani na lečenju. Smrt dečaka posledica trovanja ili gušenja gasovima, a u kući je bio uključen agregat.

O četvoro mališana brinuo je tridesetosmogodišnji otac koji zbog bolesti ne može da radi poslove kojima je donedavno prehranjivao porodicu.

BONUS - NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

ISTORIJA Sovjetskog Saveza, svetske supersile 20. veka, upamtila je brojne heroje, borce, oficire koji su svojim junaštvom i rezultatima zadivili svet. U periodu kada se SSSR tek stvarao i uzdizao, značajan pomena bio je i doprinos jednog Srbina, Danila Srdića (1896-1937), prvog i jedinog Srbina koji je bio general Crvene armije. Ovo je njegova priča.

20. 05. 2024. u 11:53

Komentari (0)

UŽAS: Košarkaš Zvezde krvavog lica, udario ga igrač Partizana?!