"NIŠTA NIJE POTPISANO": Dodik se oglasio iz Brisela

Novosti online

12. 06. 2022. u 23:36

SRPSKI član Predsedništva Bosne i Hercegovine i predsednik SNSD Milorad Dodik poručio je na Tviteru da u Briselu ništa nije potpisano.

НИШТА НИЈЕ ПОТПИСАНО: Додик се огласио из Брисела

Foto: D. Pozderović

Mediji su večeras preneli da je politički sporazum o principima obezbeđivanja funkcionalne BiH i napretka na evropskom putu prihvaćen potpisima većine učesnika sastanka i da je sastanak lidera parlamentarnih stranaka i predsednika Evropskog saveta Šarla Mišela završen.

Sastanak je danas počeo oko 15.00 časova, a kako su mediji naveli, sporan je dokument, odnosno deo političkog sporazuma koji se tiče odnosa BiH prema ukrajinskoj krizi.

Dodik je prethodno poručio da su za "sve političare iz Srpske obavezujući samo zaključci Narodne skupštine Republike Srpske, koji kažu da ostajemo neutralni".

Iz DNS-a je saopšteno da je predsednik ove stranke Nenad Nešić odbio da potpiše zajedničku izjavu lidera jer smatra da ona nije u interesu Republike Srpske i da je u suprotnosti sa stavovima Narodne skupštine Republike Srpske.

Na sastanku iz Republike Srpske su lideri SNSD-a Milorad Dodik, Ujedinjene Srpske Nenad Stevandić, SP-a Petar Đokić, DNS-a Nenad Nešić i PDP-a Branislav Borenović.

Sastanku iz Federacije BiH prisustvuju predsednik i potpredsednik SDA Bakir Izetbegović i Šefik Džaferović, lideri stranke Naroda i pravde Elmedin Konaković, SDP-a BiH Nermin Nikšić, Naše stranke Edin Forto i Nezavisnog bloka Senad Šepić, prenela je RTRS.

BONUS GALERIJA: Obuka legendarne jedinice koja je oborila "nevidljivog"

BONUS VIDEO: SRPSKA - SRBIJA - NIKAD FEDERACIJA - Spektakl navijača Borca u centru Banjaluke

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna