DODIK NAGLASIO: Za razliku od FBiH, RS svoj praznik proslavlja u slavu mira

Srna

11. 01. 2022. u 17:25

SRPSKI član Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas da za razliku od Federacije BiH, koja revitalizuje paravojne formacije, Reublika Srpska svoj praznik proslavlja u slavu mira.

ДОДИК НАГЛАСИО: За разлику од ФБиХ, РС свој празник прославља у славу мира

Foto: V. Tripić

Na pitanje da prokomentariše najavu muslimanske paravojne organizacije "Zelene beretke", koja okuplja dobrovoljce s početka građanskog rata u BiH, da su se "zbog stanja u BiH i scena istih kao 1991. i 1992. godine" odlučili za prijem novih članova, Dodik je rekao da za razliku od FBiH u kojoj radikalni elementi pozivaju na revitalizaciju paravojnih jedinica iz prošlog rata, poput "Zelenih beretki", Republika Srpska je svoj dan i svoje delovanje proslavila u slavu mira i postojanja Srpske, što nije suprotno ni Ustavu ni Dejtonskom mirovnom sporazumu.

- Pokušaji da se ubije istorijska činjenica da je Republika Srpska nastala u miru, pre građanskog rata u BiH, osuđeni su na neuspeh, jer takvo falsifikovanje istorije ne može proći. Pokazali su to i građani Republike Srpske koji su na dostojanstven način, pesmom, ne vređajući bilo koga, proslavili Dan Republike - istakao je Dodik.

On je rekao da to što je jedan praznik postao razlog za poziv na mobilizaciju "Zelenih beretki" i drugih muslimanskih paravojski, histeriju političara ili onih koji to pokušavaju da budu, nije pitanje za nas koji u miru koristimo svoja prava.

Dodik je Srnu ocenio da je Republika Srpska dostojanstveno obeležila svoj dan, a u tom obeležavanju učešće su uzele legalne i legitimne formacije i organizacije Republike Srpske.

BONUS VIDEO - Inckov zakon - kraj Srpske ili raspad Bosne

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

JEDAN OD NAJBOLJIH IKADA: Ivan Miljković skoro neprepoznatljiv (FOTO)