PREDSEDNIK NARODNE SKUPŠTINE RS: Početkom novembra sednica o vraćanju nadležnosti Republici Srskoj

S. M.

21. 10. 2021. u 18:18

POSEBNA sednica Narodne skupštine Republike Srpske na kojoj će poslanici raspravljati o vraćanju oduzetih nadležnosti Republici Srpskoj trebalo bi da bude održana početkom novembra, izjavio je predsednik NSRS Nedeljko Čubrilović.

ПРЕДСЕДНИК НАРОДНЕ СКУПШТИНЕ РС: Почетком новембра седница о враћању надлежности Републици Срској

Foto: NSRS

Čubrilović je u emisiji "Otvoreno rečeno" Radija Republike Srpske istakao da Srpska insistira na poštovanju Dejtonskog sporazuma i da zato traži vraćanje nadležnosti i poništavanje 140 donesenih zakona visokog predstavnika. Čubrilović je dodao da Srpska ne želi sukobe niti rat, ali da ne odustaje od svojih prava koja su joj zagarantovana Ustavom.

Posebna sednica, kaže Čubrilović, prilika je da Republika Srpska kroz konstruktivnu raspravu donese zaključke koji će omogućiti vraćanje svih oduzetih nadležnosti koje su Srpskoj propisane Dejtonskim sporazumom.

- To bi moglo biti početkom novembra. Sve ono što u NSRS dođe iz Vlade mi smo dužni da razmatramo. Desetine odluka Ustavnog suda BiH ne poštuje Federacija u odnosu na Republiku Srpsku, ali to niko ne primećuje, ali se primjećuje kada Republika Srpska reaguje na nešto. Govorimo samo o poštovanju zakona i o neumanjivanju nadležnosti Republike Srpske - rekao je on.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!