IZGOREO RAFTING KAMP: Požar na desnoj obali Tare izazvan ljudskim faktorom

Novosti online

02. 08. 2021. u 13:29

RAFTING kamp "Encijan" na desnoj obali Tare u mjestu Brštanovica u fočanskoj opštini u potpunosti je izgorio u požaru koji je izazvan ljudskim faktorom.

ИЗГОРЕО РАФТИНГ КАМП: Пожар на десној обали Таре изазван људским фактором

Depositphotos

Kako je saopšteno iz Policijske uprave Foča, osim ovog požara, na području u njihovoj operativnoj nadležnosti za vikend su evidentirana četiri požara izazvana ljudskim faktorom.

Policiji je u subotu, 31. jula, oko 13.30 časova prijavljen požar u Rafting kampu “Encijan”, u vlasništvu osobe čiji su inicijali Š.M.

– Požar su lokalizovali pripadnici Teritorijalne vatrogasne jedinice Foča. Kamp je izgorio u potpunosti, a ljudskih žrtava nije bilo – navedeno je u saopštenju.

Prilikom uviđaja konstatovano je da je požar izazvan ljudskim faktorom.

Uviđaj su izvršili pripadnici Policijske uprave Foča i inspektor za eksplozivne materije i poslove zaštite od požara. Obavešten je dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Trebinje.

U toku je rad na rasvetljavanju i dokumentovanju ovog slučaja, a nakon kompletiranja predmeta nadležnom tužilaštvu biće dostavljen odgovarajući izvještaj.

– Policijska uprava Foča apeluje da građani prilikom paljenja vatre na otvorenom obrate pažnju na okolinu, da uzmu u obzir vremenske prilike i sve druge okolnosti koje mogu uticati na širenje vatre, kao i da je ne ostavljaju bez nadzora. Prema osobama koja ne preduzmu mjere predostrožnosti prilikom paljenja vatre, te izazovu materijalnu štetu, policijski službenici Policijske uprave Foča će preduzeti adekvatne mjere u skladu sa važećim zakonskim propisima, odnosno te osobe će biti sankcionisane – navodi se u saopštenju.

Iz policije napominju da su u slučaju nekontrolisanog širenja vatre ili uočavanja požara građani dužni da odmah obavijeste nadležnu vatrogasnu jedinicu na dežurni broj 123 ili nadležnu policijsku stanicu na dežurni broj 122.

(Srpska Info)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)