POSNI GULAŠ: Jelo koje će vas okrepiti
Vreme je posta, a na vama je da budete kreativni i uživate u ukusima posne hrane.
Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 100 g sojinih odrezaka
- 150 g karfiola
- 2 glavica crnog luka
- 4-5 čenova belog luka
- 1 šargarepa
- 1 manji patlidžan
- 2 krompira
- čeri paradajz
- listovi svežeg peršuna
- suvi biljni začin
- ulje
Priprema:
Na zagrejanom ulju izdinstajte sitno sečen crni luk, pa mu dodajte šargarepu i krompir isečen na veće kvadrate. Sipajte malo vode, pa povrću dodajte i cvetove karfiola i na kriške sečen patlidžan koji ste prethodno osolili i posle 15-ak minuta iscedili od viška tečnosti. Začinite suvim biljnim začinom, pa lagano krčkajte, po potrebi dodajući vode. Svemu potom pripojite prethodno u vodu potopljene sojine odreske i na četvrtine isečen čeri paradajz. Krčkajte na laganoj vatri, pa pred kraj dodajte sitno sečen beli luk i peršun. Poslužite uz hleb. Prijatno!
(Ona)
SUKOB NAM JE PRED VRATIMA Rute upozorava: Mi smo sledeća meta Rusije
RUSIJA bi mogla da bude spremna da upotrebi vojnu silu protiv NATO-a u narednih pet godina, smatra generalni sekretar NATO-a Mark Rute.
11. 12. 2025. u 15:46 >> 16:40
OSUĐENI ZA UBISTVO STARCA U ZATVORU PADINSKA SKELA: Zrna saosećanja nemaju, izrečene višegodišnje kazne
SREĆKO Stefanović (22), Saša Stanković (22) i Dalibor Petrović (24) oglašeni su danas krivim u Višem sudu u Beogradu za teško ubistvo Stanimira Brajkovića (74) na bezobziran i nasilnički način u zatvoru Padinska Skela početkom februara 2024. godine. Ovom prvostepenom presudom Stefanović je osuđen na 19 godina zatvora, a Stanković i Petrović na po 18 godina.
11. 12. 2025. u 16:22
PEJAKOVIĆ: Srbi su skupo platili LAŽ o Jugoslaviji, koja traje od '45 i plaćaćemo je još
GLUMAC Nikola Pejaković oduševljava publiku širom regiona ulogom Momčila u seriji "Tvrđava", koja se bavi ratnim devedesetim i raspadom nekadašnje države Jugoslavije.
13. 12. 2025. u 15:33
Komentari (0)